Magyarradar és EP-premier – DIORA: Something New

2020.07.18. 11:00, Gaines

diora.jpg

A DIORA annyira új formáció, hogy év elején jelent meg debütáló daluk, most az első EP lát napvilágot Something New címmel. A frontember Galambos Dorinával ugyanakkor már találkozhattunk jó néhányszor, bluesrock-csapatban és mini szupergrupban is, átadjuk neki a szót, hogy mutassa be új elektropop zenekarát és az új  kiadványt.

Mikor alakult: 2019

Hol alakult:
Budapest

Tagok, hangszerek: Galambos Dorina –
 ének, maschineHeigl László – billentyűs hangszerek, basszusgitár, Kovács Norbert – dobok

Stílus: pop/elektronika

Hatások: Flume, Tove Lo, AlunaGeorge, Empress Of, Kilo Kish, La Roux

Kiadó: MMM Records / MOMGMT

Történet: Norbival és Lacival már régóta együtt zenélünk a Mrs Columbo nevű jazz zenekarban, de egy ideje a saját dalötleteknek modernebb, ütősebb hangszereléseket képzeltem el. Somogyvári Dani, zenei producerünk segítségével ez meg is valósult!

dioraband.jpg
Megjelen
ések: Higher! (single), Pillow Warriors (single), Something New (EP)

ldetés: Szóljon minőségi modern pop angol nyelven is magyar előadóktól a rádiókban!

Jövőkép: Egy vírus nélküli új, szabad világ sok koncerttel, és önfeledten bulizó boldog emberekkel

Mellékprojektek: Mrs Columbo, YZZO, Szilárd

Szexepil: A trió felállás alapból szexi. Nagybőgősből szintis Laci szexi. Norbi dobszerkója a két laptoppal olyan, mint egy űrhajó irányítópultja, és olyan pontosan dobol, mint egy gép, miközben kapitányként kézben tart mindent hátulról, szexi. Somogyvári Dani meg egy zseni! Imádok vele dolgozni! A Higher! című dalunk klipje is szexi, ha esetleg, még nem láttad volna!

Legnagyobb eredmény, elismerés: Mivel a debütáló klip után egyből beütött a koronavírus, sok dolog még nem történt velünk. Erre térjünk vissza később!

Közeljövőbeli tervek: Koncertezni, amint lehet! Addig is új dalokon dolgozunk.


Galambos Dorina az EP születéséről és a rajta szereplő dalokról külön-külön is mesélt:

"Nagyon jól indult az év, tele voltunk tervekkel, tavasszal hoztuk volna ki a Something New című kislemezt, aztán jött a karantén. Nem tudtunk egymással érintkezni, se próbálni, helyette azon aggódtunk, hogy ki, hogy van? Sokat gondolkoztunk, hogy mikor lenne a legmegfelelőbb megjelentetni a dalokat, de úgy gondoltuk, ha már nem lesznek bezárva az emberek és elkezdődik egy lazább, bulisabb időszak, jobb lesz az időpont, hiszen javarészt felpörgetős dalok vannak a kislemezen. Melyeket egyébként terápiaként írtam ki magamból a válásom alatt, és után, néha beesve a bulinegyedbe, kifigyelve a mai tiniket, vagy fesztiválokon megélve a saját második gyerekkorom. Dalszerző társam pedig Somogyvári Dániel volt.

Egyedül a Pillow Warriors-t hoztuk ki, mert az pont ezt a várakozó-vágyakozó hangulatot hozza, hogy mikor lesz már vége ennek a szenvedésnek.

A Let Me Blow Your Mind nagy vonalakban arról szól, hogy borzasztóan várom már a hétvégét, hogy elvarázsoljam a kiszemelt áldozatot, modern Hamupipőkeként. A karantén alatt egy kicsit ez is átértékelődött bennem, hogy milyen jó lenne, ha nem csak a mesékben lenne egy jó tündér, aki hirtelen megjelenik és egy csapásra megoldódik minden. 

A Party Animals a címével is elárulja, hogy a bulizásról szól. Most, hogy már lehet erre-arra mozdulni, itt az ideje, hogy adjunk egy kis lendületet a nyárnak, ami nem lesz olyan, mint az eddigiek, de eljött az idő kisebb baráti társaságoknak összejönni egy bográcsozásra, egy balatoni pancsolásra, hiszen ésszel, de néha muszáj elengedni a gyeplőt. Legyetek óvatosak, vigyázzatok egymásra, és hallgassatok sok zenét, mert a zene gyógyír!"


engedjük hát el a gyeplőt a DIORA bemutatkozó EP-jével, íme a Something New:

DIORA a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_44.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/07/18/magyarradar_es_ep-premier_diora_something_new
Magyarradar és EP-premier – DIORA: Something New
süti beállítások módosítása