Magyarradar – Colocasia

2020.06.20. 10:05, Gaines

colocasia_1.jpg

Négy éve mutattuk be a gödöllői indielfolkos Blooming Blue zenekart, melynek gitáros-vokalista tagja, Rácz Adorján most új, szóló formációval, az elektronikus Colocasia színeiben jelentkezik.

Mikor alakult: 2020. május

Hol alakult: Gödöllőn (Home Studio)

Tagok, hangszerek: Szólóelőadó vagyok

Stílus: EDM, Electronic, Future Bass, Downtempo, Nu-Disco

Hatások: ODESZA, Flume, Illenium, Petit Biscuit, OTR, Shallou, Tourist, Kasbo, Chic

Kiadó: Független előadó vagyok

Történet: A zene mindig is kiemelkedő szerepet kapott az életemben. A dédszülőkig nyúl vissza a zenei hagyomány a családban. Dédnagyapám hegedűs, nagyapám, Rácz Miklós, nagybőgős és nagybőgő tanár, valamint nyugdíjas éveiben hangszerkészítő volt. Apám, Rácz Barnabás világszerte ismert hangszerkészítő mester és restaurátor. A tradíciót folytatva a gimnázium után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Hangszerészképző szakán szereztem képesítést. 3 évesen kaptam meg apámtól életem első gitárját. Ő tanított meg az alapokra. Később megtanultam dobolni és alapfokon zongorázni is. Általános iskolai éveimben zenetagozatra jártam. A gimnáziumi évek kezdetétől  írok aktívan dalokat, különböző zenekarokban basszusgitároztam, gitároztam és vokáloztam. A Blooming Blue együttesben rajtam kívül mindenkinek hobbi volt a zenélés, így egyre kevésbé láttam perspektívát a professzionális építkezésre a zenekarral. Ez a mérföldkő vezetett ahhoz hogy elkezdjem szóló karrieremet. 2017-ben kezdtem építeni az otthoni stúdiómat, valamint folyamatosan fejlesztettem a zeneismereti tudásomat és tanultam a zeneszerkesztő programok kezelését. Az évek alatt egyre jobban belemerültem az elektronikus zenébe. A hangszerkészítést szeretem, de mivel a zenélésben érzem igazán otthon magam, úgy döntöttem, hogy ezen az úton haladok tovább, mint producer.

Megjelenések: Pool (Debut single)- 2020.06.13

Küldetés: A hibrid alapú életvitelben hiszek, ahol a több lábon állás, a nyitottság és a folyamatos megújulás alapfeltétel.

Jövőkép: Szeretnék hazai és külföldi fesztiválokon fellépni, globális rajongói tábort kiépíteni. 

Mellékprojektek: A zeneszerzés mellett nagybőgőkészítéssel és hobbi bútorkészítéssel foglalkozom.

colocasia_muhely.jpg

Szexepil: Szemüveg

Legnagyobb eredmény, elismerés: Amerikai producerektől kaptam pozitív visszajelzéseket az első számomra.

Közeljövőbeli tervek: További számok és remixek megjelentetése digitális platformokon, film és reklámzenék készítése, kollaborálni más előadókkal valamint koncertezés.

a Colocasia Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2020/06/20/magyarradar_colocasia
Magyarradar – Colocasia
süti beállítások módosítása