Tizenhét év után jön az új Microphones-lemez

2020.06.17. 13:06, Gaines

microphones.png

Az indie énekes-gitáros-dalszerző Phil Elverum 17 év után kanyarodik vissza The Microphones nevű projektjéhez, és szokása szerint kapásból ambiciózus, egy darab 44 perces számot tartalmazó lemezzel tér vissza.

Elverum 1996-tól 2003-ig vezette frontemberként a The Microphones zenekart, amelynek feloszlását követően az utolsó, 2003-as album címét átvéve Mount Eerie néven folytatta pályafutását, és adott ki több tucat LP-t és EP-t. Elverum az egyik tavalyi koncertjét "csak úgy" alapon a régi Microphones név alatt adta, és az ezt övező érdeklődés hatására úgy döntött, készít egy új lemezt is ezen a néven. Az augusztus hetedikén megjelenő Microphones In 2020 egyetlen 44 perces dalt ölel fel, amit 2019 és 2020 májusa között vett fel, egy nappal a premier előtt pedig rövidfilmként, dalszövegvideó formájában láthatjuk majd az album anyagát.

A projekt lényegét Elverum abban látja, hogy nincs valamiféle éles törés a Microphones és a Mount Eerie között, "mindig is önéletrajzi ihletéssel kutakodtam hangokon és szavakon keresztül, amelyben néha barátok is részt vettek laza közreműködéssel. Hogy mi volt a neve, az soha nem számított nekem igazán." Az énekes-dalszerző arról is beszélt, hogy nem az a célja a visszatéréssel, hogy régi önmagát ünnepelje, vagy hátramenetbe kapcsoljon, inkább a múlt eszközeivel, például az öt dollárért vásárolt első gitárján próbálta megtörni a nosztalgia hamis csáberejét, és a mélyére ásni késő kamaszkori énjének, identitásának, olyasmit létrehozni, ami örök, állandó, sosem ér véget. "Életünk során végig az emlékeink ösztökélnek előre, vagy terelnek tévútra. De át tudunk vágni ezen a gubancon. Égesd el a régi noteszeket, és ugorj át a füstön. A hamuból pedig építs valami újat."

Alább a lemez és a rövidfilm előzetese, zajos torzításból finoman előbújó harmóniákkal, majd egy fenyegető akkorddal, valamint a lemezborító:

microphones.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/06/17/tizenhet_ev_utan_jon_az_uj_microphones-lemez
Tizenhét év után jön az új Microphones-lemez
süti beállítások módosítása