"Ma utálom az emberiséget" – Dalpremier! Vizi & Abel Label: Humankind

2020.06.12. 11:00, Gaines

banding.png

A zenekarok összepárosítására létrehozott Banding projekt a jelenleg járványhelyzet alatt elkezdett dolgozni azon, hogy dalkollaborációk jöjjenek létre. Az első szám, az erdélyi Vizi és az Abel Label együttműködése nálunk debütál.

A karantén inspirálta Humankind a Banding kollaborációs dalszerzői projekt keretein belül jelenik tehát meg, aminek célja, hogy az együtt alkotók digitálisan elérjék egymás közönségét, és bemutatkozhassanak új zenei piacokon. A Banding a karanténig azért párosított össze zenekarokat, hogy cserekoncerteket szervezzenek egymással, mivel azonban a zenekarok, akikkel dolgoztak, jelezték, szeretnének együtt dalokat is írni, illetve teljesen leállt az élőzeneipar, ezért elindították a közös dalszerzős szolgáltatást is.

Az erdélyi dalszerző és producer, Vizi (a 2012-es Voice Románia döntőse) és az Abel Labelként szólóban alkotó Mihalik Ábel közös dala, a Humankind, annak a történetét meséli el, ahogy a két szerző nem tudta az elméjét karantén alá helyezni a bezártság alatt és a közös dalszerzésbe való menekvést választották. Azokat a hangokat szerették volna rögzíteni egy dalban, amik ellenpontozzák ennek újonnan megélt valóságnak a szorongását.

vizi_pic2.jpg
Vizi
mihalik_abel_studio-2.jpg
Mihalik Ábel


Nagyon természetesen folyt Ábellel a munka, semmiféle egó nem került a kreatív folyamatokba. Ez elég ritka és nagyon szuper így dolgozni” – meséli Vizi. Mihalik Ábel pedig így emlékszik vissza a közös alkotásra:
Kaptam 8 ütemet és egy refrént Vizitől, mint egy dalötletet. Válaszként küldtem vissza egy kis változtatással egy verziót és aztán azon kaptam magunkat, hogy arról beszélgetünk, hogy mit utálunk az emberiségben.”


halljuk tehát a laza, jazzes-bluesos-funkos ízű közös produkciót, amihez animált videó is készült:

Vizi a Facebookon

Abel Label a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_35.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/06/12/_ma_utalom_az_emberiseget_dalpremier_vizi_abel_label_humankind
"Ma utálom az emberiséget" – Dalpremier! Vizi & Abel Label: Humankind
süti beállítások módosítása