Elmarad az idei Nagy-Szín-Pad!, mégis hirdettek négy győztest

2020.05.29. 15:22, Gaines

nagyszinpad2020.jpg

2014 óta minden év májusában rendezték meg a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató versenyt, amelyről mi is rendszeresen és részletesen beszámoltunk. A 2020-as, hetedik verseny a járványhelyzetre való tekintettel elmarad, az eredményhirdetés azonban nem.

A tehetségmutató versenyben rendes körülmények között az Akvárium Klub színpadán és az M2 Petőfi TV műsorában mérkőznek meg egymással az adott év kimagasló, élőzenei produkciói. Minden résztvevő meghívást kap több rangos hazai fesztiválra (VOLT, Sziget, Campus, Strand), a győztes pedig a nagyszínpadokon mutatkozhat be.

A szervezők idén változtattak a részvételi szabályokon, és a Nagy-Szín-Pad! korábbi versenyzőit kérték meg, hogy ők nevezzék meg a 2020-as verseny döntőseit. A mezőny már januárban összeállt, a négyszámos életművel rendelkező, minimálpopos Analog Balaton, az indiefolk-ethnobeat aurevoir., a Carson Coma fiatal retrobeat-poprockerei, és a Hegyi Dóri énekes-dalszerzőt fedő OHNODY szerepeltek volna az Akvárium koncertjein és az élő tévés közvetítésekben.

A koronavírus-járvány miatt ezek elmaradnak, így fődíjast sem neveznek meg, mind a négy csapat nyertes lett. "A jelöltek karrierjében a Nagy-Szín-Pad! jelentős mérföldkőnek, fontos ugródeszkának számít, ettől idén sem akartuk megfosztani őket" - nyilatkozta Lobenwein Norbert, a verseny alapítója. Mind a négy győztesnek járnak tehát a meghívások. A VOLT, a Sziget és a Campus Fesztivál idén nem lesznek megtartva, így ezeknél a 2021-es szezonra csúszik a szereplési lehetőség. Az augusztus végi Strand Fesztivál ellenben jelen állás szerint nem marad el, így a fenti zenekarok és előadók még idén színpadra lépnek ott és a MOL Nagyon Balaton eseményein. Az M2 Petőfi TV pedig négy napon át vendégül látja és bemutatja az idei győzteseket. Még egy extra különdíjban is részesülnek: az ország egyik legjelentősebb koncert- és zenei portréfotósa, sinco készít róluk professzionális, művészi portrésorozatot szabad felhasználásra.

A Nagy-Szín-Pad! Facebook-oldalát is érdemes lesz figyelni az érdeklődőknek, június 2-tól ugyanis online videóadásokban, riportokban mutatják be az idei győzteseket.

 

https://recorder.blog.hu/2020/05/29/elmarad_az_idei_nagy-szin-pad
Elmarad az idei Nagy-Szín-Pad!, mégis hirdettek négy győztest
süti beállítások módosítása