Magyarradar – Mayer Fanni

2020.05.26. 14:00, Gaines

foto_redling_hanna.jpg

Mayer Fanni, a Follow The Flow egykori vokalistája önálló, elektropopos-rnb-s vizekre evez, épp az élő zenekari felállás felé félúton kaptuk el, hogy a Magyarradarban bemutatkozzon.

Mikor alakult: 2018

Hol alakult:
Budapest

Tagok, hangszerek: Mayer Fanni
(énekes-dalszerző), Kiss Péter (gitár), Gulyás Barna (gitár), teljes élő zenekari felállás folyamatban..

Stílus: art-pop, electropop, indie pop, alt-pop, dream pop, funk-pop, rnb, soul

Hatások: Leonard Cohen, Spice Girls, Fiona Apple, Velvet Underground, Tracy Chapman, Nick Cave, Missy Elliott, Nelly Furtado, London Grammar, Coldplay, Norah Jones, Alicia Keys, Lorde, St. Vincent, Sia, Lady Gaga, Sting, Alt-J, Lykke Li, Florence Welch, Mark Ronson, P!nk, Joan Jett, Madonna, Beyoncé, Kelis, Dido, King Princess, Tove Lo, Grace Carter, Amy Winehouse, a 90-es évek rnb/soul/pop zenéje, Quimby, Kispál és a Borz, Hiperkarma, Christina Aguilera Stripped és Pink Missundaztood c. albumai

Kiadó:
The Animal Farm UK

Történet: Az első zenekar, ahová teljesen véletlenül kerültem be, a Signals To Noise volt. Dalokat írtunk, stúdióztunk, kísérleteztünk. Ezek a számok aztán nem láttak napvilágot, de ott kezdtem el konkrét zenei alapokra szöveget és dallamot írni, és ott fogalmazódott meg bennem, hogy ez az, ami igazán érdekel. Aztán felvételt nyertem a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol rebellis személyiségem ellenére rengeteget fejlődtem és tanultam, főként a zenekari gyakorlatok alkalmával. Ott zenéltem először "teljes" zenekari felállással, ami hihetetlen eufóriával töltött el, és akkor már biztosan tudtam, hogy ezt szeretném csinálni. Közben elkezdtem mini-koncerteket adni akusztikus duó formációban, ami azóta is az egyik kedvenc felállásom, nagyon intim és emberközeli. 2017-2018 között a Follow the Flow zenekarban vokáloztam és helyettesítettem alkalmanként az akkori énekest, mélyvíz volt, de megérte beleugrani. Miután kiváltam, 2018-ban jelent meg debütáló dalom a Horizon, a Universal Hungary kiadásában. Szepesi Zsolt (Sean Darin) producerrel írtuk közösen ezt az "újrakezdős" pop-deephouse-balladát. Még ebben az évben részt vehettem az Outbreakers’ Laben, a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) nemzetközi mentortáborában (olyan előadók és zenekarok mellett, mint a Middlemist Red, Antonia Vai, Dope Calypso, Eyre Llew, Mörk, Passed, Papaver Cousins és Jónás Vera), ahol megismerkedtem Ville Leppanen londoni producer/menedzserrel, és elkezdtünk a jövőbeli közös munkáról beszélni. 2019 januárjában pedig Londonba utaztam, ahol felvettük a hamarosan megjelenő debütáló EP-m dalait, Mat Leppanen producer közreműködésével. Ezek közül az első a 2019 szeptemberében kiadott középtempós pop/rnb trekk (Grace N Dirt), a második pedig a nemrég megjelent indie pop ballada (Stranger Things).

Megjelenések: 

2018 - Horizon (single)

2019 - We Are Young (featuring)

2019 - Grace N Dirt (single, videoklip)

2020 - Stranger Things (single) 

Küldetés:  Inspirálni a történeteimmel. Feszegetni a határaimat. Önazonosságra és hitelességre törekedni. Megfogalmazni az érzéseimet, felhozni őket mélyről. Szembesülni az érzéseimmel, gyarlóságaimmal az írás és a zene által. Kérdéseket feltenni. Bátornak lenni. Ösztönösnek lenni, amikor arra van szükség, és tudatosnak, amikor meg arra. Énekelve beszélni. Felszabadulni. Felszabadítani. Nőiesnek lenni. Férfiasnak lenni. Vizsgálódni. Kíváncsinak maradni. Hibázni. Újrakezdeni. Fejlődni. Ledönteni a konvenciókat. Megélni a pillanatot. Szabadság. Az ellenkezőjét csinálni annak, amit elvárnak. Nem kiszolgálni, hanem kifejezni. Szembesíteni. Tükröt tartani. Nevettetni. Igazinak lenni. Megríkatni. Meglepni. Váratlant alkotni. Vállalni magam és a véleményem. Címkék és skatulyák nélkül létezni. Hatásvadászat nélküli önkifejezés. Önismeret. Kapcsolódni egymáshoz. "Prove them bitches wrong". Átírni az értelmetlen szabályokat. Adni az embereknek valamit, ami kizökkent, ami felkavar, ami szórakoztat, ami megnyugtat, ami gyógyít.

f1-internet_1.jpg

Jövőkép: Nagyszínpad, Kisszínpad - mindenféle színpad, zene, zene, zene 

Mellékprojektek: Az ELTE-n történelem szakon tanultam két évig, de aztán úgy éreztem, teljes erőbedobással a zenére szeretnék koncentrálni. Alkalomszerűen színészettel is foglalkozom: tavaly Roszik Fruzsi elsőfilmes kisfilmjében játszottam, és dolgoztam más vizsgafilmekben, videoklipben, rövidfilmekben is.

A zene mellett szívügyem a környezetvédelem, az állatokkal, gyerekekkel való foglalkozás, a feminizmus = humanizmus, a családon belüli erőszak, a nők elnyomása elleni küzdelem, az egyenjogúságért folytatott harc - szeretnék majd aktivistaként tevékenykedni a jövőben. Az írás is nagy szerelmem. Írok prózát is, de azt többnyire még csak a fiókomnak. Amit még imádok, az a főzés. Talán majd egyszer nagyon-nagyon kövér mamma leszek, aki nyit egy éttermet valahol egy kis olasz tengerparti faluban.

Szexepil: A barátaim szerint a végtelen öniróniám és a humorom. Én szeretem, hogy mindig fel tudok állni, újra tudom kezdeni és erőt tudok meríteni a rossz tapasztalásokból, persze miután telesírtam a házat és kiettem a hűtő tartalmát… Szeretem még, hogy nagyon rámenős és kitartó tudok lenni, ha számomra fontos dologról van szó, akkor nem ismerem a nem szócskát. Szeretem a jobb szemöldököm fölötti anyajegyet és a számat, de szerintem az önazonosság, ami igazán szexivé tesz valakit.

Legnagyobb eredmény,
elismerés: Apró üzenetek ismerősöktől és “idegenektől”, hogy sokat ad nekik egy-egy dalom vagy az, ahogy éneklek.

Közeljövőbeli tervek:  Összerakni az élő zenekari felállást, új dalok, videóklipek

Mayer Fanni a Facebookon

fotók: Rédling Hanna 

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/05/26/magyarradar_mayer_fanni
Magyarradar – Mayer Fanni
süti beállítások módosítása