Nortyx hangstúdió, ahol a varázslat történik!

2020.05.17. 11:00, Recorder.hu

nortyx1.jpg

(X) A Nortyx hangstúdió már 11 éve várja a feltörekvő és a befutott zenekarokat, hogy rögzítsék azokat a bizonyos dallamokat, amik ott zakatolnak a zenészek fejében. Tóth Péter, a stúdió tulajdonosa és vezető hangmérnöke mutatja be a stúdiót és a tökéletes hangfelvétel titkát. 

nortyx4.jpgHangstúdiónk otthonosan mozog a legkülönbözőbb zenei stílusokban, de természetesen mindig vannak húzó irányzatok: manapság leggyakrabban klasszikus rockot, punkrockot, altert, hiphopot és metalt veszünk fel. Mivel a stúdióban két hangmérnök dolgozik felváltva, akiknek a zenei ízlése merőben eltér egymástól, ezért jól lefedjük a teljes hangszeres és elektronikus zenei spektrumot.

Tapasztalataink szerint a stúdióban az működik legjobban, ha a zenekar sávonként, egymás sávjaira építkezve veszi fel a dalokat, mert így lehet a legjobban figyelni az apró részletekre és így lehet elérni a megálmodott radio-ready hangzást, de néha előfordul az is, hogy egyidőben rögzítünk, ha a zene azt követeli meg. Az egyidejűleg rögzíthető sávok száma 24, így egy fullosan bemikrofonozott dob és két gitárláda mellett is jut még bőven hely további hangszereknek.

Törekszem arra, hogy kizárólag legendás vagy nagyon ígéretes stúdióvasakon és hangszereken dolgozzunk, mert így tudom garantálni, hogy a hallgatóság azt a soundot kapja, amit a legnagyobb előadóktól már megszokott. A legjobb iparági sztenderdnek számító mikrofonokkal és előfokokkal dolgozunk, mert ez az, ami alapjaiban meghatározza egy felvétel minőségét. Mindemellett fontosnak tartom, hogy soha ne már korábban kifőzött vagy top hangmérnökök által összeállított presetekből dolgozzunk, hanem inkább találjuk meg minden zenekarnak a saját soundját.

Amikor 2009-ben elindítottam a hangstúdiót, az volt a célom, hogy minél több lelkes zenekar jusson hozzá tökéletes minőségű felvételekhez, elérhető áron. El kellett telnie öt évnek, mire elkezdtek jönni a sikerek, de mára már sok rádió- és tv-csatorna játssza a számainkat, és a streamingoldalakon is be tudunk kerülni a felkapott felvételek listáira, ami azt jelenti, hogy jó úton járunk. 2019-ben felturbóztuk a stúdió hangszer- és erősítőparkját, így már dobszerkót és gitárerősítőt se kell hozniuk a zenekaroknak, mivel nálunk garantáltan megtalálják mindazt, amire szükségük lehet.

nortyx2.jpg

A stúdió ügyfelei azt szokták mondani, hogy mindig úgy érzik magukat nálunk, mintha hazajönnének, és erre nagyon büszke vagyok. Olyan inspirálóan profi és egyben családias környezetet tudunk teremteni, ami hozzánk köti a nálunk rögzítő zenekarokat, jó hosszú időre. Nincs dohos pince, fűtetlen feljátszó helyiség, nincs semmilyen negatív tényező, ami gátolná a zenészeket a művészi kibontakozásban. A stúdió minden helyisége klimatizált, hangmérnökeink türelmesek és jól képzettek, van konyhánk, hűtőnk, kényelmes kanapénk, sőt van egy hatalmas udvarunk is, ahol ki lehet szellőztetni a fejben feltorlódó hangjegyeket. Mindezt a zajos főváros pörgésétől pont annyira messze, hogy az autók zúgását a madárcsicsergés váltsa fel, de annyira közel, hogy ne kelljen fél óránál többet utazni.

nortyx3_1.jpg

És hogy mi a tökéletes hangfelvétel titka? Ez mind együtt: az, hogy a megfelelő zenész a megfelelő hangszerrel, inspiráló környezetben, profi hangmérnöki segítség mellett dolgozhasson.

Te is szeretnél a Nortyx hangstúdióban rögzíteni? 

Minden infót megtalálsz a weboldalunkon: hangstudio.hu

 

nortyx5.jpg 

https://recorder.blog.hu/2020/05/17/nortyx_hangstudio_ahol_a_varazslat_tortenik
Nortyx hangstúdió, ahol a varázslat történik!
süti beállítások módosítása