Szerezz zenét magyar némafilmhez!

2020.04.10. 09:20, Gaines

korhinta_jelenet_foto_schandl_terez_nfi_filmarchivum.jpg

Április 29-ig lehet jelentkezni a Művészetek Völgye filmzeneírói pályázatára, mely az Nemzeti Filmintézet Filmarchívum közreműködésével valósul meg. A 30 év alatti pályázóknak két magyar némafilm szabadon választott jelenetéhez kell kísérőzenét szerezniük.

A „Némafilmhez filmzenét!” címen meghirdetett pályázatra jelentkezők feladata, hogy az alábbi két némafilm valamelyikéhez megálmodják a tökéletes filmzenét, zenei alkotást.

Egy fiúnak a fele (68 perc, r: Bolváry Géza, 1924)

Az utolsó éjszaka (67 perc, r: Janovics Jenő, 1917)

(A letöltéshez szükséges jelszó: mnfa2019)

Pályázni a filmek 5-5 perces részleteire írt zenével lehet, műfaji, hangszeres megkötés nincs. A szakmai zsűri a filmrészletre írt zenéket bírálja el, a két legjobbnak ítélt pályamunka kap lehetőséget arra, hogy ezt követően a teljes filmek zenéjét megalkossa és élőben előadja filmvetítéssel egybekötött élő fellépés keretében nyáron a Művészetek Völgyében. Jelentkezési határidő: 2020. április 29. Bővebb pályázati feltételekért ide kattintsatok.

A pályázat előzménye, hogy az idén első alkalommal megrendezett, a mozgókép és a zene kapcsolatára fókuszáló BLEND szakmai konferencián (beszámolónk) két fiatal komponista, a Zeneakadémia alkalmazott zeneszerzés mesterképzésén végzett Farkas Bence, valamint a Belau zenekar alapító-dalszerzője, Kedves Péter is élőben szerzett új zenét a Körhinta című magyar klasszikus ikonikus jelenetéhez. A két szerzeményt alább meg is lehet nézni, érdekes megfigyelni, mennyire más hatást kölcsönöz egy szimfonikus jellegű valcer és egy elektronikus downtempo-kompozíció ugyanannak a közismert körhintás jelenetnek.

https://recorder.blog.hu/2020/04/10/szerezz_zenet_magyar_nemafilmhez
Szerezz zenét magyar némafilmhez!
süti beállítások módosítása