"Mutatom, hány számot vettünk fel" – Videópremier! Lazarvs: Godslayer

2020.04.01. 16:00, Gaines

lazarvs_klip2.jpg

A Lazarvs, avagy leánykori nevén Apey & The Pea, idén októberben tervezi megjelentetni új lemezét, a 2017-es HEX nagylemez folytatását, ami új fejezetet nyit a zenekar életében. A Lazarvs címet viselő anyagról most nemcsak az első beharangozó dalt mutatjuk meg, hanem egy színfalak mögötti videót, a lemezborítót és a számlistát is.

A lemez és a dal megszületésének körülményeiről így mesélt nekünk Áron András "Apey": "2019 októberében volt az utolsó számírós, elvonulós sessionünk. Kalócz Tamás barátunktól gyakorlatilag megkaptuk a Fishing on Orfű fesztivál kulcsait, és a tetejére bekuckóztunk négy napra. Reggelente egészen szürreális volt kávéval sétálgatni az üres Fishing on Orfűn, emberek sehol, nyugalom, viszont este jött a sötét, az erdő és a csend, ami őszintén szólva kicsit félelmetes volt. A Godslayer is valahogy így jött, a semmiből, elkezdtem játszani egy riffet egyik este, Makkos [Makai László dobos - szerk.] rászállt, aztán Zolika is [Prepelicza Zoltán basszusgitáros]. Nem egészen 5 perccel később készen voltunk. Jó lenne idén eljátszani ezt a számot az embereknek, ugyanazon a dombon ahol megírtuk, ehhez viszont arra van szükség hogy mindannyian otthon maradjunk, és vigyázzunk egymásra, ez a legfontosabb most."

lazarvs_klip3.jpg

lazarvs_klip4.jpg

Godslayerhez született egy színfalak mögötti stúdiós videó is, ezt Bodnár Dávid rendezte, aki leköltözött a zenekarral együtt a stúdió felvételekre idejére és ott rögzítette a folyamatokat Zalaszentgróton Bánházi Gábor - Zengőkert Stúdiójában a lemez felvételei alatt, január végén. De mielőtt megmutatnánk a klipet, még több információval tudunk szolgálni a közelgő lemezről.

OLVASD EL 2018-AS NAGY CÍMLAPINTERJÚNKAT IS APEY-VAL!

Alább mutatjuk a számlistát és a hatásos borítót, aminek szintén megvan a maga története, és ezt Áron András el is meséli:

"A borító inspirációja a gyerekkori barátom, Nyári Benjámin hatalmas festménye volt, amit 30. születésnapomra szállíttatott haza nekem Londonból. Minden reggel, amikor hazaértem egy koncert után, rágyújtottam egy spanglira, leültem a fotelre és csak bámultam. Sokadik alkalommal, az egyik reggelen a borítón őrlődve teljességében láttam valamit, amit kézzel-lábbal, mindenféle összegyűjtött inspirációval próbáltam Kókai Barnikának elmagyarázni, aki már rendkívül profi az ötleteim dekódolásában (nevet). Gyakorlatilag 95% eltalálta azt, amit láttam azon a reggelen, nagyon hálás vagyok neki ezért. A borító számomra az átalakulást, és a ketté válást szimbolizálja, a szövegeim a mostani világ kegyetlenségeit, zsarnokságait, és a fogyó erőforrásait mesélik el egy jelen pillanatban elég valóságos köntösben, de természetesen ezek csupán az én fantáziám meséinek elbeszélései."


tehát akkor először jöjjön a lemezborító és a számlista:

lazarvs_albumcover.jpg

IV. REBIRTH
THE ORDER
REAPING
PIT.
LAZARVS
SOLAR KING
GODSLAYER
I, EMPEROR
VALHALLA
FROM FLESH
WARMASTER

végül, de nem utolsósorban pedig az első előfutár, a Godslayer videója, rengeteg plusz infóval és érdekességgel a zenekar tagjaitól:

Lazarvs a Facebookon

fotók: Bodnár Dávid

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_116.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/04/01/videopremier_lazarvs_godslayer
"Mutatom, hány számot vettünk fel" – Videópremier! Lazarvs: Godslayer
süti beállítások módosítása