Dalpremier! Дeva: 777

2020.03.06. 12:00, Gaines

deva.jpg

Új kiadót alapít Zságer Balázs, ami elsősorban fiatal kelet-európai tehetségek zenéit szeretné felkarolni és eljuttatni a nagyközönséghez. A Move Gently Records első kiadványa Дeva, azaz a budapesti Takács Dorina DIY szólóprojektje, mely a Recorderen debütál.

deva_albumcover_1440px.jpgA Дeva (másképpen: Deva) művésznév egy 19 éves előadót takar, akinek életében mindig is óriási szerepet töltött be a zene: színházi darabok, kórusok, zenekarok után most úgy érezte, hogy itt az ideje elindítania a saját szólókarrierjét. Számait ő írja, producereli és énekli, sőt a lemezborítót is ő készíti. Nevében a Д, mint Dorina az előadót jelképezi, Eva pedig az első nőt a Földön. Míg néhány kultúrában a "deva" magát a jót jelentette, mások ezt a szót ördögi lényekkel azonosították. 

Debütáló kislemeze, a 777 a kiadó jellemzése szerint egy ősi földre kalauzol bennünket. Az atmoszferikus lágy hangok, a selymesen pulzáló bassline és a többszólamú mantrák a magyar népdalok varázslatos szövegeivel vannak megfűszerezve: a csaknem hat perces szerzeményt nyitó énekhangokhoz apránként társul a finom, puha elektronika és a tribal-világzenei hangszerelés, a hazai folk dallamvilágát klubzenei ritmusokkal vegyítve.

 

halljuk tehát a Move Gently kiadó első megjelenését, egyben Дeva bemutatkozását:

Deva a Facebookon

a Move Gently kiadó a Facebookon 

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_105.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/03/06/dalpremier_deva
Dalpremier! Дeva: 777
süti beállítások módosítása