Klippremier! Imitation: Bright As Fear

2020.03.03. 11:30, Gaines

imitation.png

Az Imitation énekesnő-producer duó elektronikus-weirdpopos bemutatkozó lemeze másfél évvel ezelőtt jelent meg, The Original címmel. Ezen a lemezen szerepel a Bright As Fear, melyhez különleges táncvideó készült. Premier!

A páros (Pápai Zsanett és Gödri BulcsuJames Blake - The Knife - Björk háromszög mentén határozza meg magát, mi azt írtuk debütalbumukról, hogy "az ezek alapján elképzelhetőnél több a 'rendes', triphopos alapú, gyakran jazzes beütésű, node végső soron dalszerű dal, illetve vannak kalandozások is, például egy életközepi válságról szóló spoken word, vagy egy-két helyen az elektronikus zene táncosabb megoldásai is előkerülnek." A Bright As Fear afféle triphopos lüktetésű indietronicába sorolható szerepdal, amely a megszállott rajongásról/ szerelemről szól, és a számhoz egészen különleges hangulatú, önálló performansznak is beillő táncklipet forgattak nemzetközi együttműködés keretében.

A klip rendhagyó születéséről az Imitation így mesélt nekünk: "Nemrég elmentünk a SzólóDuó kortárstánc-fesztiválra, ahol lenyűgözött minket két lengyel táncos, Natalia Jaromin és Iga Szczepańska egyedi előadása. A fesztivál után elkezdtünk chatelni, és gyorsan kialakult egy erős művészi kapcsolat, így mindenképpen szerettünk volna összehozni egy közös projektet valamilyen formában. A földrajzi távolságot, az idő rövidségét és a limitált büdzsénket figyelembe véve végül abban maradtunk, hogy küldenek nekünk egy általuk választott dalunkra felvett táncvideót – improvizációt vagy bármit –, amit a Melancholy Pageant című eseményünkön élő zenére levetíthetünk.

Ez a „bármi” gyakorlatilag egy full videoklip lett. 2 nappal az estünk előtt kaptuk meg, és mindketten megkönnyeztük, amikor néztük, annyira ráéreztek a dal „lelkére”, mondanivalójára. Később megtudtuk, hogy a profi filmes – aki miatt a felvétel az utolsó pillanatra lett időzítve – végül nem jött el a forgatásra, így gyakorlatilag a két 19 éves lány fogott egy kamerát, letették egy parkban, felvették magukat, ahogy táncolnak, majd még aznap megvágták a teljes anyagot és egy kész videót küldtek nekünk. Az aznapi felvételeken kívül a korábbi szólóduós fellépésükből szerepelnek még részletek a klipben. Tehát minden, amit láttok, rendezés, koreográfia, vizuális koncepció, kamerázás és vágás az kettejük érdeme.

Egészen elképesztő számunkra, amit összehoztak, nagyon ritka az ennyire intenzív spontán művészi találkozás. Biztosak vagyunk benne, hogy nagy sikerek várnak rájuk az életben és a művészetben; és reméljük, hogy a mi kollaborációnk is folytatódhat a jövőben. Azon dolgozunk, hogy hamarosan élőben is összehozzunk egy közös előadást – például a közelgő európai turnénkon."


lássuk is akkor a fekete-fehér, művészi kivitelezésű táncklipet:

a zenekar a Facebookon

a zenekar honlapja

a két táncos Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_15.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/03/03/klippremier_imitation_bright_as_fear
Klippremier! Imitation: Bright As Fear
süti beállítások módosítása