EP-premier! Firkin: Firkin.hu

2020.01.22. 18:00, Gaines

firkin_hmb_insta_post-01.jpg

Két új feldolgozást is bemutat most a Recorderen az ír kocsmapunkzene hazai nagykövete, a Firkin, természetesen saját szájuk ízére formálva, folkosítva-punkosítva az LGT és a Bikini egy-egy slágerét.

A Firkin idei első kislemezén, amit információink szerint további két EP követ, a Bikini Mielőtt elmegyek és az LGT Nem adom fel című számait firkinesítették. "Mindkét dalválasztást hasonló körülmények ihlették" – meséli Péter János alapító-fuvolás. – "A Firkin tízéves évfordulójára meghívtuk vendégnek Karácsony Jánost (LGT) és Németh Lojzit (Bikini), így természetes volt, hogy amellett, hogy Firkin-dalban is felléptek, gesztusként feldolgozzuk egy dalukat is. Ez annyira jól sikerült, hogy bekerült a repertoárunkba a 2019-es év turnéján, és arra az elhatározásra jutottunk, hogy megörökítjük kislemezen a firkinizált hangulatú dalokat. Az eredeti slágereken nőttünk fel, ezért az elején zsigerből és szívesen játszottuk, aztán jött a feldolgozás-ötlet, amikor már át kellett szűrni a "firkinségünkön": így született egy tradicionális ír-folk megközelítésű Nem adom fel, illetve egy punkos, karcosan érzelmes Mielőtt elmegyek című dal."

TAVALYI INTERJÚNK PÉTER JÁNOSSAL ITT OLVASHATÓ

A Firkin az elmúlt években végigkoncertezte Európát, több nagy fesztiválon headlinerként lépett fel, és tavaly főműsoridőben játszhattak a Montreux-i Jazz Fesztiválon. A 11 éves Firkin január 31-én, az A38 Hajón indítja be idei európai turnéját, aminek a Hold My Beer (Tartsd a söröm) nevet adták. A koncerten három vendégzenész is tiszteletét teszi: Göttinger Pál régi Firkin-énekes, illetve Barcza Gergő és Pettik Ádám a Besh o droM-ból. Vendégzenekar az angol The Strays. Facebook-esemény.


és akkor halljuk, milyen lenne ír zenében a Bikini és az LGT:

Firkin a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_92.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/01/22/eppremier_firkin_firkinhu
EP-premier! Firkin: Firkin.hu
süti beállítások módosítása