Klippremier! Eszkimó: Csatatér

2020.01.20. 18:00, Gaines

eszkimo_1.jpg

A győri Eszkimó zenekar egy közel egy éves alkotói folyamat eredményeként, idén alakult meg hivatalosan. A tagokat sokéves közös zenei múlt köti össze, de trióként most először készítik dalaikat, debütklipjük a Recorderen tekinthető meg először. Premier!

Az Eszkimót korábban Wakachuka néven ismerhettük, több mint tíz éves fennállása alatt többször is átalakult, 2017-es EP-jüket nálunk mutatták be. Az akkori ötösfogat 2019 elejére trióvá redukálódott, és az ilyen formában létrejött dalok olyannyira nem illeszkedtek a zenekar korábbi repertoárjába, hangszerelésébe, zenei világába, hogy Eszkimó néven, új zenekarként működnek tovább. Szilágyi Balázs, a csapat dalszerzője így összegzi az elmúlt időszakot: "Időbe telt, míg megtaláltuk azt a hangot, ami számunkra hiányérzet nélkül megállja a helyét; ami sok kísérletezés, sok kidobott, kikukázott, majd újra kidobott, átírt, továbbírt dallal járt ugyan, de végül meglett az a hang, amit mindhárman maximálisan magunkénak érezhetünk. A sokszor éjszakába nyúló próbák eredménye egy albumnyi energikus, izgalmas dal, amiből elsőként a csatatér címűt tartottuk fontosnak megmutatni, mert szövegileg és zeneileg is nagyon erős."

A szerzeményhez pályaudvaros klip is készült Rawde rendezésében. "A dalszövegben sűrűn váltakozó költői képekhez finoman asszisztáló klipben gondolkoztunk, ami nem engedi elterelni a figyelmet a mondanivalóról.
A szövegből adódóan egyértelmű volt a helyszín. Néztük az időjárás-előrejelzést és kiválasztottunk két napos délelőttöt, természetesen mindkét nap esett, de ez nem tántorított el attól, hogy leforgassuk a klipet, a borongós időjárás és a mélyebb tónusú színek jól illettek a dal hangulatához." 
– meséli Szilágyi.

eszkimo_2.jpg


aki nemcsak képernyőn keresztül szeretné látni a zenekart, hanem élőben is, az nemsokára megteheti: az Eszkimó február 7-én mutatkozik be élőben a győri Dongó Klubban, az Elefánt vendégeként! Facebook-eseményoldal.


és akkor lássuk az Eszkimó első klipjét, íme a Csatatér:

Eszkimó a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_91.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/01/20/klippremier_eszkimo_csatater
Klippremier! Eszkimó: Csatatér
süti beállítások módosítása