Válassz zenét a kutyádnak, amit garantáltan imádni fog!

2020.01.16. 12:01, Gaines

spotify_petplaylist.png

Vagy a macskádnak. A Spotify a segítségedre siet, most ugyanis a háziállatodnak is összeállíthatsz személyre szabott lejátszási listákat, így nem kell attól tartani, hogy a kis kedvenced prüszkölve menekül a hi-fi elől, mert metál helyett jazzt szeretne hallgatni.

A Spotify szerdán tette lebbentette fel a fátylat a háziállatok ízlését kipuhatoló algoritmusát, abból a nemzetközi közvélemény-kutatásból kiindulva, miszerint a gazdik 71 százaléka szeret zenéket lejátszani a házi kedvenceiknek, és még ennél is többen vannak meggyőződve róla, hogy az állatok szeretnek zenét hallgatni. A Pet Playlists ötféle háziállatra van szabva: cicák, kutyák, hörcsögök, madarak, és ötödikként meglepő módon leguánok számára alakíthatunk ki lejátszási listákat. Miután kiválasztjuk az állatfajt, lefesthetjük a szóban forgó zenerajongónk személyiségét (nyugis vagy energikus, szégyenlős vagy barátkozó típus, fásult vagy kíváncsi), majd az algoritmus saját zenehallgatási szokásainkkal összhangban javasol 30 számot, amik elvileg mindkettőnk ízlésének megfelelnek. (Az én képzeletbeli kutyámnak ezek szerint a Sonic Youth, Nils Frahm, a Tenacious D, és természetesen a Sacred Paws zenéje jönne be.)

A KUTYÁK ÉS A ZENE KAPCSOLATÁT TÖBB CIKKEN ÁT IS VESÉZGETTÜK

A Billboard forrásai szerint a Spotify együttműködött a projektben David Teie zenetudóssal, aki a mellett, hogy egy szimfonikus zenekarban csellózik, két lemezt is komponált cicáknak; az algoritmusok létrehozásához a Spotify igénybe vette szakértői segítségét. Nem ez az első kísérlet az állatok zenei ízlésének tanulmányozására: egy 2017-es skót kutatásban öt műfajt ismertettek meg kutyákkal, és tesztelték a reakcióikat (soft rock, Motown, pop, reggae, klasszikus zene), míg tavaly egy nemzetközi kutatócsapat arra az eredményre jutott, hogy a szúnyogok megvadulnak Skrillex zenéjétől, ami ezáltal elveszi a kedvüket a vérszívástól.

A lejátszási listát itt kezdhetitek összerakni, alább pedig pár előzetes, zenére kondizhatsz a hörcsögöddel, és lassúzhatsz a kutyáddal! 

Címkék: kutya spotify
https://recorder.blog.hu/2020/01/16/valassz_zenet_a_kutyadnak_amit_garantaltan_imadni_fog
Válassz zenét a kutyádnak, amit garantáltan imádni fog!
süti beállítások módosítása