Kapja be a műanyag! – Kaukázus- és PASO-koncert a környezetvédelemért

2019.12.17. 11:15, Gaines

pasokaukazus.jpg

A Kaukázus és a Pannonia Allstars Ska Orchestra közös koncertet ad február 28-án Budapesten, a Barba Negrában, ahol a Greenpeace aktivistái is jelen lesznek. A F@ck Plastic Waste Karnevál névre keresztelt rendezvény a környezettudatosság jegyében az eldobható műanyag ellen emelt szót a két zenekar közreműködésével.

A műanyag zacskók betiltásáért indítványozott kezdeményezés mellé a Kaukázus és a PASO egy közös budapesti koncerttel áll tehát, mely teljes egészében a környezetvédelemről szól. A Greenpeace aktivistái kitelepülnek a Barba Negra Music Clubba, ahol környezetkímélő használati tárgyakat mutatnak be, látványos installációval hívják fel a figyelmet a fontos ügyre, és természetesen re-poharakban történik a pultoknál a kiszolgálás.

Évente 300 millió tonna műanyagot termelünk, aminek körülbelül a fele egyszer használatos műanyag” – mondja Simon Gergely, a közép-kelet-európai Greenpeace vegyi szakértője. – „Sajnos, hazánkban sem csökken az eldobható műanyagok felhasználása, és a az újrafeldolgozás aránya is elszomorítóan alacsony. Az egyszer használatos műanyagokat pár percig használjuk, majd szemét lesz belőlük, pedig a lebomlásukhoz gyakran több száz év sem elegendő.”

A Kaukázus 2018 októberében hozta ki KpOp című nagylemezét, míg a PASO szintén tavaly ünnepelte meg, hogy 1000 koncertnél is többet tartottak pályafutásuk során. A ska-csapat első tíz évét itt foglaltuk össze, a Kaukázus eggyel előző lemezéről, a K.U.S.-ről itt mesélt részletesen a zenekar frontembere, ez pedig a közös koncert Facebook-eseménye.

https://recorder.blog.hu/2019/12/17/kapja_be_a_muanyag_kaukazus-_es_paso-koncert_a_kornyezetvedelemert
Kapja be a műanyag! – Kaukázus- és PASO-koncert a környezetvédelemért
süti beállítások módosítása