Hogy tudsz ennyi szöveget megjegyezni? – Klippremier! Bekvart: FAQ

2019.11.26. 15:30, Gaines

bekvart.jpg

Újra meg újra ugyanaz az előadás, ugyanaz a rutin, ugyanazok az arcok, ugyanazok a beállítások: a BEKVART legújabb videóklipjében, a FAQ-ban végtelen színpadi-színfalak mögötti hurokba keverednek a zenekar színész-zenészei, valamint most először egy zenekaron kívül színész is, Gazsó György személyében. Premier!

Ha feloldjuk a BEKVART rövidítést, a Bánfalvi Eszter Kvartettet kapjuk meg, és amit lényeges tudni a zenekarról, hogy nincs benne Bánfalvi Eszter, illetőleg nem négyen alkotják, hanem jóval többen: Lovas Rozi, Formán Bálint, Keresztény Tamás, Lábodi Ádám, Fehér Balázs Benő, Horváth Szabolcs, Kárpáti Pál és Garami Sámuel Miksa (ő az egyetlen "csak" zenész a csapatban, a többiek színészek is). A csapattól láttunk már spriccelést a szereposztó díványon, és hallhattuk A hetedik év LP-t, azaz a két éve megjelent debütlemezt.

A 2010-ben a Kaposvári Egyetem színművész hallgatóiból alakult, "csajozós rockkal" nyomuló, lassan tízéves zenekar most új számmal és klippel jött ki, a funkrockos lüktetésű-sikálású, gyakran ismételt kérdéseket felölelő dalról a zenekar vezetője és egyben a szerző, Formán Bálint mesélt a Recordernek: "Nem egy nagy titok, hogy mindenki játszik bizonyos szerepeket. Nemcsak a színész, de a politikus, a pap, az orvos, az apa, az anya, a főnök, a beosztott, a tanár, a gyerek is, és végtelen hosszan lehetne sorolni. Vajon egy boltos hányszor mondja ki egy nap, hogy kártyakészpénz? Vagy egy buszsofőr hányszor nyomja meg ugyanazt a gombot egy nap? Ezzel amúgy nincs különösebb baj, amíg az illető bele tud állni a szerepébe. Amíg arra a néhány órára, amíg dolgozik, mindent megtesz azért, hogy jól álljon neki a szerep. A problémák ott kezdődnek, amikor elkezdjük nem komolyan venni a szerepet, vagy a velünk szemben álló embert. Vagy ha a nyilvánosság által megkapott figyelemmel visszaélünk. Netán rossz célokra használjuk." A klip rendezője Novák Péter Sámuel, operatőre Csíkszentmihályi Ajnácska volt.


a BEKVART decemberben kétszer látható Budapesten, december 6-án egy akusztikus, úgynevezett belülhangos koncerttel készülnek a Városháza parkban, majd december 29-én a tradicionálisnak nevezhető évzáró koncertre kerül sor az Úri Muri pincéjében (Facebook-eseményoldal). A zenekar egyetlen hölgytagja, Lovas Rozi tavasszal édesanya lesz, így egy darabig ezen a koncerten láthatja őt a nagyérdemű utoljára.


és akkor lássuk a kicsit Birdmanes hangulatú kulisszák mögötti, soha véget nem érő előadást, a FAQ klipjét:


BEKVART a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/11/26/hogy_tudsz_ennyi_szoveget_megjegyezni_klippremier_bekvart_faq
Hogy tudsz ennyi szöveget megjegyezni? – Klippremier! Bekvart: FAQ
süti beállítások módosítása