Dervistánc mobillal – Klippremier! Black Bartók: Dirty Dervish

2019.11.21. 11:00, Gaines

blackbartok.png

Sűrű néhány év áll a Hangmás, a Sonar és az EZ Basic tagjaiból létrejött Black Bartók mögött, 2018-ban két zaklatott, tömény, szinte pofátlanul slágeres EP-t is megjelentettek (Hungry Hungarian, Black Cloud), idén pedig vinylen hozták ki debütalbumukat, rendhagyó módon kapásból koncertlemez formájában. Az év – és az évtized – vége előtt most még gyorsan közreadnak egy új, kétszámos EP-t, a címadó (poszt)punk kislemezdalhoz pedig klip is készült, ami a Recorderen látható először.

Az A38-as élő bakelitlemez megjelenése óta intenzív fesztiválozással telt a Black Bartók nyara, elmondásuk szerint a Kolorádó és a Bánkitó voltak a fénypontok, illetve az eddig számukra totál ismeretlen, de nyugat-európai színvonalú erdélyi Electric Castle-os koncertjük sikerült jól. "Ami viszont úgy igazán megcsinálta a nyarunkat, az volt, hogy a Black Bartók lehetett Iggy Pop előzenekara a Budapest Parkban, ami egy megvalósult kamaszkori álom" – meséli Minda Endre, a csapat frontembere.

Az új dal, mely a Dirty Dervish címet viseli, "egy minimál ámokfutás. [Kovács] Marcell [a Black Bartók samplerese] ötlete volt, hogy vegyük fel az egészet egy take-ben, egyetlen telefonnal, úgy hogy körbeadogatjuk a készüléket, miközben megpróbáljuk eljátszani a dalt. Néhány félresikerült próbálkozás után össze is jött egy olyan "feljátszás", ahol leejtés nélkül körbe tudott menni a telefon, úgy hogy ez volt életünk legjobb, legolcsóbb, legproblémamentesebb és leginkább DIY klipforgatása." 


a Black Bartóknak idén december végén lesz egy koncertje a Fekete Zaj fesztiválon a Dürer Kertben, de addig is folyamatosan jönnek az új dalok


és akkor lássuk az új klipes dalt, utána pedig az EP is meghallgatható:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45.jpg
https://recorder.blog.hu/2019/11/21/dervistanc_mobillal_klippremier_black_bartok_dirty_dervish
Dervistánc mobillal – Klippremier! Black Bartók: Dirty Dervish
süti beállítások módosítása