Kanye West következő kollaborációja nagyot is durranhat

2019.11.19. 16:46, Gaines

drekanye.jpg

Az évtized első felében még az egyik legizgalmasabb kortárs előadónak tartott Kanye West mostanra jelentősen megtépázta saját ázsióját, részben politikai-közéleti megnyilvánulásai miatt, részben pedig egyre hanyagabb, összecsapottabb és zavarosabb kiadványaival. Az együttműködései viszont még érdekesek tudnak néha lenni, és új partnere egészen ígéretes.

Az egykor ünnepelt – mindig is ellentmondásos, de a kritikusok által méltán magasztalt – rapper újabban nyakig merült a kereszténységben, magát Jézus hittérítőjének pozicionálva gospelkórussal tart vasárnapi istentiszteleteket (már ígért ezzel a felállással egy lemezt idén karácsonyra, Jesus Is Born címmel, de nem lehet tudni, nem fogja-e ezt a megjelenést is annyiszor eltologatni, mint a legutóbbi lemezét). Ha az elmúlt néhány év Kanye-féle termését nézzük, egész biztosan előbb lesz kedvünk elővenni mondjuk a Kid Cudival párban felvett Kids See Ghosts lemezt vagy Pusha T Daytonáját, amelyen producerként dolgozott, mint saját szólólemezeit, a félresikerült t vagy az épphogy csak jobb, idén októberben kijött Jesus Is Kinget.

ÍGY REAGÁLTAK A SÁTÁNISTÁK KANYE WEST PÁLFORDULÁSÁRA

Kanye hétfőn jelentette be a Twitteren, hogy tervben van a Jesus Is King folytatása is, és nem mással fog stúdióba vonulni, mint Dr. Drével. Bármilyen furcsa, a hiphop két nagyágyúja még sosem dolgozott együtt közös produkción, csak az fordult elő, hogy egyazon lemezen külön-külön producáltak számokat. (Ilyen volt a The Game Documentary című debütje, a Kingdom Come Jay-Z-től, valamint egy belengetett, de soha meg nem valósult DMX-lemez 2016-ban.) Kanye nem egyszer nyilatkozott arról, mekkora hatással volt rá Dr. Dre munkássága, az N.W.A.-től a Tupac-kollaborációkon át egészen a The Chronicig. „Olyan, mintha Isten helyezte volna közénk, hogy zenét szerezzen, és bármilyen erők fenekednének is ellene, mindig a csúcson köt ki” – áradozott róla még 2010-ben a Rolling Stone-nak.

Meglátjuk, megvalósul-e a projekt, és ha igen, akkor Dr. Dre hangzásban, szövegben és előadásban is képes lesz-e jobban fókuszálni Kanye energiáit. Amik újabban eléggé túltengenek: a már felsorolt lemeztervek mellett még egy operát is szerzett Nabukodonozorról, az Újbabiloni Birodalom királyától, aki az Ószövetségben is szerepelt, és akihez Kanye szokta hasonlítgatni magát – a Vanessa Beecroft performanszművész rendezte, Nebuchadnezzar című operát november 24-én mutatják be a Los Angeles-i Hollywood Bowlban.

Címkék: kanye west dr. dre
https://recorder.blog.hu/2019/11/19/kanye_west_kovetkezo_kollaboracioja_nagyot_is_durranhat
Kanye West következő kollaborációja nagyot is durranhat
süti beállítások módosítása