Kanye West: „Távozz tőlem, Sátán!” Sátánisták: „De hát haverok vagytok!”

2019.10.28. 17:42, Gaines

kanye_jesus.jpg

Kanye West többszöri halogatás után múlt hét végén közrebocsátotta új lemezét, a keresztény tematikájú Jesus Is Kinget, és a megjelenés előtt lenyilatkozta: közel járt hozzá, hogy végleg felhagyjon a rappeléssel, merthogy az az ördög zenéje. Szerencsére nem kellett sokági várni a sátánisták hivatalos reakciójára.

A sátánista egyház hivatalos Twitter-bejegyzésben reagált Kanye West pálfordulására. (Van ennél kifejezőbb mondat arra, milyen érzés búcsúztatni a 2010-es éveket?) Míg Kanye esküdt ellenségének tartja a biblikus főgonoszt, és LA Monster című dalában, amely végül nem került rá az új lemezre, egyenesen azt állítja, a Sátán uralkodik Los Angelesben. „Kanye nem is kívánhatna jobb barátot a Sátánnál, elvégre sok-sok éven keresztül egyengeti a karrierjét!” – vélekedik a sátánista egyház, alapítójuk egyik elhíresült szállóigéjét kifordítva. („Satan has been the best friend the church has ever had, as he has kept it in business all these years!”)

A lemez maga Kanye West idén elindított Sunday Services elnevezésű eseménysorozatából nőtte ki magát, amely istentisztelet, koncert és brandépítés egyben – az első nyilvános műsort a Coachellán tartották húsvétkor. A Jesus Is King ennek megfelelően gospellemez, amelyen a Sunday Services kórusa mellett vendégszerepel Kenny G (!), újra összeáll a Clipse duó (egyik tagja, Pusha T régi alkotótársa Kanyénak), a megjelenést pedig egy azonos című, 35 perces IMAX-film kíséri. Az alig fél órás lemezen tizenegy szám kapott helyet, legtöbbjük még két percnél is rövidebb szösszenet, és ugyan akadnak a zenei anyagban érdekes ötletek, eléggé félkész, kusza és összecsapott munka. Bár még így is sokkal jobb, mint a legutóbbi, szinte minősíthetetlenül rossz Ye. Már ha nem számoljuk a kettő között megjelent Kid Cudi-féle kollaborációt, a Kids See Ghostot, ami kifejezetten jó. Vagy a Yandhi munkacímű lemezt, amely eredetileg 2018-ban jelent volna meg, de még mindig tolódik-halasztódik. Ja, és a Jesus Is King folytatása, a Jesus Is Born állítólag karácsonykor érkezik, addig is itt a kilencedik lemez, meg persze bármikor elővehetjük a klasszikusokat, úgy is mint Jesus Walks, vagy esetleg az I Am A God.

https://recorder.blog.hu/2019/10/28/kanye_west_tavozz_tolem_satan_satanistak_de_hat_haverok_vagytok
Kanye West: „Távozz tőlem, Sátán!” Sátánisták: „De hát haverok vagytok!”
süti beállítások módosítása