Magyarradar + EP-premier – Wolfolks: Wolfolks

2019.10.25. 11:00, Gaines

wolfolks2_by_betti_sosterics.jpg

A Wolfolks egy nép- és világzenei hatásokat, hangszerelést dallamos indie folkba oltó duót takar, debütáló EP-jük alkalmából Magyarradar rovatunkban mutatkoznak be, és persze a magyar és angol nyelvű dalokat felvonultató, öt számos EP-t is meg lehet hallgatni a végén.

Mikor alakult: Hivatalosan az új név bejelentésétől számoljuk a zenekar megalakulását, ez pedig most szeptemberben történt meg.

Hol alakult: Budapesten, hirtelen felindulásból.

Tagok, hangszerek: Rácz Viki
ének, gitár; Sosterics Bettidob, percussion, de aktívan keresünk még magunk mellé egy állandó hegedűst is (meg passzívan is).

wolfolks1_by_betti_sosterics.jpg

Stílus: Alternatív/oriental indie-folk

Hatások: Őszintén szólva kicsit mindenevők vagyunk a zene területén, nem feltétlenül azért, mert minden műfaj tetszik – nehéz is lenne – hanem inkább azért, mert mindenből lehet tanulni. Így nehéz megmondani, hogy pontosan miből is bontakozott ki ez a zene, de a szívünkhöz (és zenénkhez) közel a következő zenekarok, zenészek állnak: Tall Heights, Of Monsters and Men, Blanco White, Ed Sheeran, First Aid Kit, Kodaline, The Script.

Kiadó:
Jelenleg még nincs. Még! De a következő EP-t már kiadó alatt szeretnénk megjelentetni.

Történet: Már több, mint két éve játszunk együtt, nagyjából a második közös fellépés óta gondolkoztunk azon, hogy mi lenne a tökéletes név a zenekarnak. De hát ahhoz, hogy valami szép szülessen meg, idő kell. Eredetileg Viki szóló projektjeként kezdődött el minden, hiszen ő szerzi a dalokat, de hamarosan a perka is elengedhetetlen része lett a produkciónak. Viki egyébként 14 éves kora óta ír dalokat, de mindig kicsit magányosnak érezte magát a színpadon, ezért aztán nagyon örült, amikor a régi dalok hangszerelése kibővült, teljesebb lett. Azóta már egyedül nem is nagyon lép fel. A duó felállás már alaphangon egy nagyon jó hangulatot teremt a színpadon, mivel külön-külön sem félünk hülyéskedni, de ketten még felszabadultabban műveljük ezt a műfajt is.

wolfolks-ep-cover-under-10mb-3000px.jpgMegjelenések:
Wolfolks EP 2019. október 25-én.

Küldetés: Szeretnénk felhívni az emberek figyelmét a minket körülvevő természet fontosságára és törékenységére. Illetve azt, hogy aki csak tud, tegyen is azért, hogy még sokáig élvezhessük a kirándulás, friss levegő, szemet gyönyörködtető táj előnyeit. Sok dalt a környezet szépsége ihletett meg, a dalszövegekben gyakran metaforaként jelenik meg a hold, az erdő, a farkasok vagy akár a csillagok. Nagyon jól esne azt gondolni, hogy még unokáink unokái is értenék ezeket a szövegeket, és nem kéne nekik magyarázni, hogy mi is volt a jegesmedve.

Jövőkép: Szépet és fényeset képzelünk el magunknak (mint ahogyan remélhetőleg mindenki más is saját magának), de a kép valahogy mindig kicsit alakul erre-arra, formálódik. Egyelőre abban biztosak vagyunk, hogy külföldön is szerencsét szeretnénk próbálni, de hogy pontosan hol és mikor, az még titokzatos ködbe burkolózik.

Mellékprojektek: Minden energiánkat és időnket ebbe a projektbe öljük, napi szinten vannak próbák, emellett nehéz lenne mindkettőnknek 100%-ot beleadni egy másik zenekarba.

Szexepil: Bubi, a béka (ő egy guiro) és Betti válogatott zoknijai.

wolfolks_bekazokni.jpg

Legnagyobb eredmény, elismerés
: Viki: Nekem az egyik legnagyobb eredmény, hogy drága édes apukám (aki, amióta csak emlékszem, gyakorlatilag rockot hallgat rock hátán) az egyik leggyakoribb építőköve közönségünknek, és borzasztóan büszke MÉG AKKOR IS, ha nincs a zenében elektromos gitár.
Na de viccet félretéve, a zenekarok általában nem szeretik, ha hasonlítják őket valakihez (mert a mi zenénk se hasonlít senki máséhoz ugye), de mi azért bóknak vettük, amikor egy külföldi showcase fesztivál a Mandolin Orange nevű zenekarhoz hasonlított minket. Meg azt is, amikor Ed Sheeran zenéjéhez hasonlítanak, lássuk be, az sem rossz.

a Wolfolks legközelebb november 9-én koncertezik a Miradoor közösségi térben, az Útilapu Hálózat 25. születésnapi buliján. Facebook-eseményoldal.


és akkor következzen a finom elektronikával is megbolondított, helyenként keleties hangzásvilágú, természetközeli harmóniát tükröző EP, a Wolfolks:

Wolfolks a Facebookon

fotók: Sosterics Betti és Jeff Cruz

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_63.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/10/25/magyarradar_ep-premier_wolfolks_wolfolks
Magyarradar + EP-premier – Wolfolks: Wolfolks
süti beállítások módosítása