Itt a Hangfoglaló Program – 96 könnyűzenei klub kap támogatást

2019.10.15. 13:45, trecorder

rachel-lynette-french-pylgr9nptm4-unsplash.jpg
Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma augusztus 6-ai ülésén döntött a hatodik évad Klubtámogatói Alprogramjának pályázatairól, illetve a magyar nyelvű dalszerzést népszerűsítő programokat ösztönző új pályázatra beérkezett anyagokról.

Idén hatodik alkalommal tette közzé könnyűzenei koncerthelyszíneknek – kluboknak, közművelődési intézményeknek, vendéglátóhelyeknek – szóló felhívását az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma. Ezúttal is külön kiírás szólt a budapesti, a fővároson kívüli és a határon túli kluboknak, amelyekben azonban közös kitétel volt, hogy belépőjegyes, élőzenei koncertekre lehetett támogatást igényelni. A pályázati kategóriákra összesen 210 millió forintot különített el a Kollégium. A három témára meghirdetett pályázatra a megadott határidőig összesen 129 igény érkezett be az NKA Igazgatóságához. A 77 fővároson kívüli klub összesen 242 millió, a 37 budapesti helyszín 83 millió, míg a 15 határon túli pályázó 44 millió forintnyi igényt fogalmazott meg. A 129 pályázóból 96 koncerthelyszín benyújtott pályázatát támogatta a Kollégium.

A magyar nyelvű dalok születését és népszerűsítését célzó felhívásra összesen 31 pályázat érkezett, amelyek közül 18-at tartott támogathatónak – összesen közel 32 millió forinttal – a Kollégium. A támogatottak között több dalszerzőtábor és -kurzus is található, amelyeket a Kollégium kísérleti projekteknek tekint, bízva abban, hogy megtalálják a helyüket, és kiderül, melyekkel érdemes hosszabb távon is számolni.

Itt lehet megnézni, hogy kik és milyen célra nyertek a legutóbbi páláyzatokon.

A cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2019/10/15/itt_a_hangfoglalo_program_96_konnyuzenei_klub_kap_tamogatast
Itt a Hangfoglaló Program – 96 könnyűzenei klub kap támogatást
süti beállítások módosítása