Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

18+ Csobbanj, és megtudod az élet értelmét!

2019.09.25. 09:55, Gaines

okaykaya.png

Az Okay Kaya művésznév a norvég-amerikai Kaya Wilkinst takarja, aki színész, modell és énekes-dalszerző is egyben. Legújabb dalában búvároktatási élményeiből von le messzemenő következtetéseket az életről, a hozzá társuló klipben pedig egy japán hőforrásban lubickol.

A 29 éves Wilkins New Jersey-ben született, majd hat hetes korában norvég édesanyjával átköltöztek Oslo közelébe, ott is nőtt fel, míg tíz évvel ezelőtt vissza nem ment Amerikába modellkedni. Első mixtape-je, a MIX VOL. ONE a SoundCloudon látott napvilágot, ezzel felhívta magára az XL Recordings kiadó figyelmét, ám az ezt követő együttműködés nem tartott sokáig, a menedzsmenttel való nézeteltérések miatt bontotta a szerződést, és első, végül hálószoba-stúdiójában rögzített nagylemezét saját kiadásban hozta ki (Both, 2018). A minimalista-atmoszférikus, indie folkot némi elektronikával vegyítő zenei hangzásvilághoz cinikus-ironikus, maróan személyes és szellemes dalszövegek párosultak. Korábban dolgozott együtt King Krule-lal, a the xx producerével (Rodaidh McDonald), modellkedett, és a legfőbb mellékszerepet, a természetfeletti képességekkel megátkozott hősnő vonzalmának tárgyát játszotta Joachim Trier fesztiválkedvenc pszicho-thrillerében, a Thelmában.

Legújabb dala – az első friss szerzemény a lemez óta – könnyűbúvárkodási élményein alapul, szövege egy búvároktatási kézikönyv instrukcióit emeli ki a kontextusából, s vetíti ki tágabb metaforaként az életre, arra, hogyan lehet felszínen maradni. („Óvatosan fújd ki az orrod”; „sosem szabad fájdalmat érezned”;lélegezz rendesen”; „ússz fel, és próbáld meg újra”.) A visszhangos vokállal kísért, enyhén vészjósló elektronikából finom gitárpengetésbe, és végül avantgárd sutyorgásba forduló dalhoz Adinah Dancygerrel forgatott meztelenkedős klipet egy japán hőforrásnál, ahol Wilkins lassított felvételben fürdőzik, zuhanyozik, mártózik meg, és a norvég szövegű közjáték alatt impresszionista montázsként nézünk végig különböző vizeket a folyótól a zuhatagon át az ablaküvegen gyöngyöző esőcseppekig. Elég meditatív, mutatjuk.

https://recorder.blog.hu/2019/09/25/18_csobbanj_es_megtudod_az_elet_ertelmet
18+ Csobbanj, és megtudod az élet értelmét!
süti beállítások módosítása