Öt éve zene az Esernyősben!

2019.09.15. 12:00, Recorder.hu

esernyos2019_wuu.jpg

(X) Ötéves az Esernyős: az óbudai közösségi tér 2014-től jelentkezett be koncerthelyszínként, azóta az Esernyős Live, a Warm-up Udvar, a Terasz Live és a Nyugtával DJ a napot! zenei eseményei látogathatók a III. kerületi Fő téren. Akik szeretik a minőségi, hangszeres zenét és a dallamos sunset mixeket, azok oázisra lelnek az Esernyős barátságos, bensőséges hangulatú koncertjein. A jubileum alkalmából ünnepi fényfestés várja a közönséget DJ Bem zenei kíséretével szeptember 26-án.

Egész nyáron akusztik volt a szlogenje idén is a WuU-nak, amikor júniustól augusztus végéig a varázslatos belső udvar rejtekében ismert zenészek léptek fel csütörtökönként. Többségükben nem a megszokott felállásban léptek színpadra, hanem vagy egy gitárral, vagy exkluzív számokat játszva, vagy akár közös éneklésre csábítva a közönséget. Az idei nyáron többek között Siklósi Örs szólózott az AWS-ből, vagy a Kaukázusból ismert Kardos-Horváth János egyszálgitározott. De visszatérő vendég itt Bérczesi Robi, és tavaly az Elefánt énekese, Szendrői Csaba verseket is felolvasott. A korábbi években duettezett a rajongókkal Vitáris, Balla és Beke az Ivan & The Parazolból, ahogyan Lóci is tette, épp abban az évben, amikor zenekarával meghódította a Nagyszínpadot.

A zenei paletta szélesítése érdekében az Esernyős Live évekkel ezelőtt jazz-sztenderdekkel indult a Cseh Tamás Programban, majd a Hangfoglaló Programban részt vevő zenekarokkal, majd tribute-sorozatokkal folytatódott- folytatódik a Szindbád Rendezvénytérben. A Terasz Live és a Nyugtával DJ a napot! pedig a Fő térre szokott kiköltözni, hogy szabadtéri bulikkal csábítsa a padokon üldögélő szerelmespároktól kezdve a kutyasétáltatókon át a hátizsákos rajongókig az akusztik és a napnyugta session kedvelőit.

 

Bár a nyári szabadtéri sorozatok az idei évre már véget értek az ötödik születésnap alkalmából egy utolsó, ingyenes bulira készülnek az Esernyősben. Szeptember 26-án este 21.00 órától fényfestés öltözteti ünneplőbe az Esernyős homlokzatát, miközben a zenei aláfestésről DJ Bem gondoskodik.

www.esernyos.hu

Ilyen lesz a fényfestés ősszel a Fő téren:

esernyos2019_fenyfestes.jpg

És ilyen volt a hangulat nyáron a Fő téren:

https://recorder.blog.hu/2019/09/15/ot_eve_zene_az_esernyosben
Öt éve zene az Esernyősben!
süti beállítások módosítása