Magyarradar + dalpremier – Woodstock Barbie: Never Gonna Fall In Line

2019.09.09. 11:00, Gaines

wb_black_all_cropped.jpg

A stoner/blues-rockot játszó, sludge-os és jazzes irányból érkező tagokat egyaránt magáénak tudható "terápiás zenekar", a Woodstock Barbie debütáló klipdalával a Recorderen mutatkozik be. Magyarradar és premier!

Mikor alakult: A zenekar 2015-ben kezdte el tevékenységét, jelenlegi formáció 2018-ban állt össze.

Hol alakult: Budapest

Tagok, hangszerek: Pádár Alexandra ’Püré’ - ének, Horváth Arián - gitár, billentyű, Gillinger Ádám - dob, Vilczek Áron - basszusgitár

Stílus: Rock, blues, stoner

Hatások: Sok stílusból, előadóból tudnánk válogatni, amelyek hatással vannak ránk. Talán az az érdekesség nálunk, hogy a zenekart fel lehet osztani két külön világra Szandra megjelenése miatt. Amíg a hangszeres részleg főleg a keményebb műfajok fogyasztását preferálja és otthon van az underground legmélyebb bugyraiban, addig Püré egy sokkal populárisabb, mainstream világból származik.

Menedzsment: NOW Books & Music

Történet: Nagyjából 2015 magasságára tehető a megalakulásunk. 2017-re stabilizálódott az instrumentális részleg Gillinger Ádám, Vilczek Áron és Horváth Arián személyében. Mivel egy istállóból származunk a Grizzly-vel, ezt az engine-t akartuk tovább vinni és nagyon konkrét elképzelésünk volt az anyaggal kapcsolatban. Amíg nem volt énekes próba, mi gőzerővel írtuk a trackeket valakinek, akit akkor még nem ismertünk. Hat énekescsajt daráltunk le időközben, és az utolsó próbálkozásunk annyira elkeserítő és rosszul sikerült eset volt, hogy majdnem a kukába is került a projekt, elfogadtuk, hogy itthon nincs lány, aki meg tudja ülni a medvét. Egy utolsó lány maradt a listán, akit több helyről ajánlottak nekünk, új szettet kapott, 3 különálló témával vártuk, ami igazából 3 részlet volt a hamarosan megjelenő EP-ről. Kicsit nehezen nyílt meg elsőre, de pár óra beszélgetés után csak mikrofont fogott, hogy fussunk neki egy próbának. Akkor olyat hallottunk, hogy a helyben leültünk és nem volt kérdés, hogy akarjuk-e Pürével folytatni. 2018 nyarán elkezdtük összepakolni a kislemezt, decemberben a Grizzly lemezzel egy kalap alatt felrántottuk az anyagot.

Megjelenések:
Never Gonna Fall in Line EP

Küldetés: Ez egy terápiás zenekar, első sorban azért vagyunk egy teremben, hogy jobban érezzük magunkat és segítsünk egymásnak elviselhetőbbé tenni a napjainkat. Kidolgozzuk magunkból azokat az energiákat, amik csak elvesznek belőlünk, és ez konkrétan addig tart, amíg érzelmileg, mentálisan, fizikailag ki nem merítjük magunkat. Amíg a hangszerünk a kezünkben van, addig képesek vagyunk hangokkal érzéseket lefesteni és szavak nélkül fájdalomról, boldogságról, szerelemről, szexről vagy dühről mesélni. Ez egy más szintű kommunikáció egy adott körben, amit ha jól csinálunk, hatást gyakorol ránk és katarzis élményt ad. Ha ezt minőségi szinten tudjuk tartani, akkor csak idő kérdése hatást gyakorolni másra, érzéseket és igényeket kelteni emberekben.

Jövőkép: Világmegváltó zeneterápia mindenkinek.

Mellékprojektek: Grizzly

Szexepil: Mo

Legközelebbi koncert: október 26., Dürer Kert

wb_black_big.jpg


A Woodstock Barbie debüt EP-je, a Never Gonna Fall In Line október 7-én jelenik meg online és streaming platformokon a NOW Books & Music gondozásában, a zenekar a címadó dalt mutatja be nálunk először. Pádár Alexandra ‘Püré’ elsősorban a jazz, swing, pop, r&b világából érkezett, az X-Faktor táborok és a Star Academy döntőse volt. Horváth Arián ősidőktől fogva a sludge-stoner Grizzly gitárosa. Vilczek Áron ‘Roti’ bő két éve került a Grizzly-be basszerozni, a Run Over Dogs-nak pedig alapító-gitárosa. A dobok mögött Gilinger Ádám ül, aki négy évig a Bohemian Betyarsban, két évig az Antonia Vai Band-ben dobolt, beugrott a Császári Pillanatművekbe és a Nagy Edi Projektbe is, január óta pedig a Dungaree állandó tagja.

A dalról Püré osztotta meg velünk gondolatait "Úgy érzem, kettős ügynökként állok a mainstream és az underground kapujánál, ezért egyik világ sem akar igazán befogadni, de mégis mindkettő ott lakozik bennem. Erősen amazonos, rockos, sámánasszonyos lendülettel vágtunk neki ennek a dalnak, amiben meglehetősen sokféle stílusirányzat fellelhető; a hős metálon át a prédikálós gospelig. A dalt egyébként a média és a mainstream iránt érzett mélységes fájdalmam és dühöm szülte, és így jön a képbe az örök lázadás eszméje, a tüzes vérű harcos, aki, ahogyan a cím is mondja “soha nem áll be a sorba”."


az EP bemutató koncert október 26-án lesz a budapesti Dürer Kertben, a kanadai Dopethrone és egy kisebb fesztiválnyi zenekar társaságában. Facebook-esemény.


és akkor halljuk az első kemény dalt a Woodstock Barbie-tól:

a zenekar Facebook-oldala 

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_43.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/09/09/magyarradar_dalpremier_woodstock_barbie_never_gonna_fall_in_line
Magyarradar + dalpremier – Woodstock Barbie: Never Gonna Fall In Line
süti beállítások módosítása