Jack White + Tenacious D = legendás kollaboráció

2019.08.12. 15:18, Gaines

jackgray.png

Nyár elején számoltunk be a galaktikus horderejű, fotón is megörökített nagy találkozásról, amikor Jack White és Jack Black összefutottak a londoni Heathrow repülőtéren. A fekete-fehér névpárra alapozott kapcsolatot még szorosabbra fonják a sztárok egy közös kislemez erejéig.

A hétvégén „Jack Gray” címmel tett közzé Jack Black egy negyed órás színfalak mögötti videót a YouTube-csatornáján, melyben a chicagói Lollapaloozás és az atlantai koncertjének élménybeszámolói közé ékelve átruccant Nashville-be a Tenacious D-beli zenésztársa, Kyle Gass társaságában. Célállomásuk Jack White stúdiója, jobban mondva, stúdiói voltak. Először a Third Man Records épületében vehettek igénybe idegenvezetést, méghozzá személyesen a jelenleg a The Raconteursszel turnézó énekestől, utána pedig White házi stúdiójába vonultak át, hogy rögzítsenek egy közös számot.

A kamerákat ott már nem engedték be a kapuk mögé, a gyors stúdiózást követően viszont Black lelkesen nyilatkozott a felvett dalról, „mágikus”, „zabolázatlan” és „kőkemény jam” jelzőkkel illetve. A számot természetesen analóg módon, szalagra rögzítették, azon csodálkoznánk, ha White előkapta volna a Pro Toolst egy laptopon. „Ez egy legendás kollaboráció. Az emberek alig várták. Most elérkezett” – fogalmazott Black, aki a stúdió felé vezető úton még egy feldolgozást is rögtönzött a Seven Nation Armyból.

íme, a videó, 3:43-tól indul a nashville-i szegmens elefántfejekkel, vintage bakelitvágóval, és a Led Zeppelin-tagok anyukáinak koncertjével, amivel Jack White bizonyítja, hogy nem Jack Black az egyetlen komikus az új formációból:

https://recorder.blog.hu/2019/08/12/jack_white_tenacious_d_legendas_kollaboracio
Jack White + Tenacious D = legendás kollaboráció
süti beállítások módosítása