Kinek kéne játszania Elvis Presleyt?

2019.07.03. 15:30, Gaines

elvis_5.jpg

Őrületes zenés életrajzi film lázban ég Hollywood, a Bohém rapszódia kasszasikerét követően sorra rendelik be a neves zenészekről szóló filmeket. Azóta kijött az Elton John-film, tervben van legalább egy David Bowie-s, egy Celine Dionos, egy Bob Dylanes, de láthattunk Beatles-központú alkotást, és Springsteen is előkerül majd. Naná, hogy nem maradhat ki a szórásból Elvis Presley sem, és a Hollywood Reporter információi szerint öt fiatal színészre szűkítették le a szerepet, akik közül heteken belül bejelenthetik a győztest. Lássuk, kik ők!

A rongylábú szupersztár szerepére ácsingózóknak elég sok feltételnek kellene megfelelniük. Tudjon énekelni, ez ugye alapvető lenne. Legyen nevetségesen jóképű és karizmatikus. Nem árt, ha valamennyire még hasonlít is Elvisre, hogy ne a maszkmestereken múljon a beleélés. Ja, és amúgy legyen jó színész is. Az már biztos, hogy az Elvis-filmet Baz Luhrmann (Moulin Rouge, A nagy Gatsby) rendezi, és Tom Hanks alakítja majd a galád menedzsert.

A KIRÁLY VISSZATÉR - ELVIS ÉS AZ ELSŐ NAGY COMEBACK

A főszerepre az alábbi nevet lebegtették be:

Harry Styles

harry-styles-birthday.jpg

Popsztárként abszolút be tudja vonzani a fiatal közönséget, erre már a Dunkirk esetében is láttunk példát – olyan demográfiát tudott megmozgatni Christopher Nolan filmjéhez, akik máskülönben messziről elkerülnének egy második világháborús eposzt. Láthattuk, hogy jó a színészi jelenléte is a vásznon, nem lógott ki a szereplőgárdából. És énekelni is tud.

Austin Butler

butler_1.jpg

Róla tudni a legkevesebbet. Tinisztárként indult, leginkább tévében láthattuk főbb szerepekben (Carrie naplója, Shannara – A jövő krónikáj), viszont idén két jelentős rendező filmjében tűnt fel, Jim Jarmusch zombivígjátékában (The Dead Don’t Die), és az új Tarantinó-filmben, ahol Charles Manson jobbkezét játssza. És énekelni is szokott.

Aaron Taylor-Johnson

aarontaylor.jpg

Ha csak a filmográfiáját nézzük, az ő renoméja a legimpozánsabb. Játszott ultraerőszakos szuperhősfilmben (Ha/Ver), sztenderd szuperhősfilmben (Bosszúállók – Ultron kora), szörnyes blockbusterben (Godzilla), legendás rendezővel (Oliver Stone Vadállatok című bűnfilmjében), kritikuskedvenc rendezővel (Tom Ford Éjszakai ragadozók című thrillerében). Ellenben a kisugárzása és karizmatikussága legtöbbször egy fekete lyukkal egyenértékű. Énekelni tud, és egy 2009-es filmben belebújt már John Lennon bőrébe is.

Miles Teller

miles-teller.jpg

Az ötösfogatból ő hasonlít a legjobban Elvisre. Színészi kvalitásait a szintén zenei témájú Whiplashben bebizonyította, bár azóta igazán jelentős sikereket nem tudhat magáénak. Az interjúi alapján elég nagy seggfejnek tűnik, és tenyérbemászó feje van, ami hátrányt jelenthet, bár ha Luhrmannék nem patyolattiszta figurát próbálnak faragni Elvisből, akkor még előnye is származhat belőle. Az énekhangján van mit csiszolni, viszont az Elvis-szájmozgást máris tökéletesítette.

 

Ansel Elgort:

ansel-elgort-e1538437594908.jpg

Hollywood ügyeletes zenés filmes sztárja. Énekelt az Énekelj!-ben, zenemániás és táncoslábú volt a Nyomd, bébi, nyomdban, megszemélyesítette Elton Johnt – saját hangját kölcsönözve a sztárnak –, és megcsípte a Steven Spielberg-féle West Side Story-remake főszerepét is. Boldog-boldogtalan vele akar dolgozni, és tehetséges is, viszont egyáltalán nem hasonlít Elvisre. A maszkmesterek valószínűleg neki örülnének a legjobban.

 

https://recorder.blog.hu/2019/07/03/kinek_kene_jatszania_elvis_presleyt
Kinek kéne játszania Elvis Presleyt?
süti beállítások módosítása