Thom Yorke disztópikus telefonhívással vezeti fel új szólólemezét

2019.06.17. 13:30, Gaines

thom_london.jpg

Rejtélyes üzenetek jelentek meg az elmúlt napokban több londoni metróállomáson, milánói telefonfülkéken és a The Dallas Observer hasábjain. A plakátok és hirdetések egy Anima Technologies nevű cég reklámjai, a megadott telefonszámot felhívva pedig Thom Yorke Not The News című, kiadatlan, turnékon viszont már játszott számából hallhatunk pár percet.

A londoni metróplakáton és a dallasi folyóirat apróhirdetései közé rejtett üzenetben az alábbi szöveg olvasható: „Nehezen tudsz visszaemlékezni az álmaidra? Mi, az ANIMA-nál nagyon is jól ismerjük ezt az érzést. Elmerültél egy szürreális világban, ahol az lehetsz, aki csak akarsz, és bármit megtehetsz. Majd egyszer csak felébredsz, és az álom elhalványul. Köddé válik. Vagy talán mégsem?” A titkozatos cég ezután elárulja, hogy kifejlesztett egy „álomkamera” nevű készüléket/berendezést, ami vissza tudja hozni az elfeledett álmokat.

thom_milano.jpg

Igen ám, de ha az ember felhívja a megadott számot, egy rögzített hangüzenet fogadja, miszerint az Anima Technologiest hatóságilag bezáratták. Ezt követően szólal meg a várakoztató zenék fémes hangminőségében a Not The News. A fiktív cégnek már honlapja is van, szintén leállítva.

AZ APHEX TWIN IS A LONDONI METRÓBAN DOBOTT EMLÉKEZETES REKLÁMKAMPÁNYT

Az egyelőre cím és premierdátum nélküli, szám szerint harmadik Thom Yorke-szólólemezről tudni lehet, hogy disztópikus hangvételt fog megütni rajta, és a reklámkampány alapján az se kizárt, hogy konceptlemezt kapunk. A Radiohead frontembere még egy tavaszi interjújában hintette el, hogy az új zenéket jelenkori szorongásai ihlették, plusz olyan furcsa képi ötletek, minthogy „az emberek és a patkányok helyet cserélnek, és a magassarkúban tipegő lányok valójában patkányok, míg az emberek a csatornában élnek”, meg hogy a munkába tartó emberek teste fellázad a kizsákmányolás ellen, és önkéntelen mozdulatokat tesznek. Zenei tekintetben pedig a Flying Lotus félig improvizált koncertjei hatottak arra, ahogy állandó producertársával, Nigel Godrichcsel az új dalok szerzéséhez és rögzítéséhez hozzáálltak.

A RADIOHEAD 18 ÓRÁNYI ARCHÍV FELVÉTELT TETT KÖZZÉ, KERESZTBE TÉVE EGY ZSAROLÓNAK

Thom Yorke még áprilisban debütált élőben két új szerzeményt, a Gawperst és a Don’t Fear The Lightot (ez utóbbi egy három tételes, két zongorára, elektronikára és moduláris szintetizátorra komponált klasszikus darab), tavaly pedig a Sóhajok című film remake-jének kísérőzenejét szerezte. Alább meghallgatható az Anima Technologies-féle telefonüzenet. Hogy a szólólemez mikor jelenik meg, arra egyelőre az a válaszunk, hogy bármikor kijöhet, ismerve Yorke-ék rendhagyó megjelenésekkel kikövezett múltját, a 2014-es Tomorrow's Modern Boxes például hivatalos és legális torrenten jött ki először.


ez pedig a Gawpers párizsi élő változata: 

Címkék: radiohead thom yorke
https://recorder.blog.hu/2019/06/17/thom_yorke_disztopikus_telefonhivassal_vezeti_fel_uj_szololemezet
Thom Yorke disztópikus telefonhívással vezeti fel új szólólemezét
süti beállítások módosítása