Embereket gyújtanak fel a munkamániás ausztrálok

2019.05.29. 16:00, Gaines

gizzard.png

Az ausztrál, pszich-garázsrockban utazó, 2010-ben alakult King Gizzard & The Lizard Wizard híres az elképesztő munkatempójáról, április végén adták ki tizennegyedik nagylemezüket, és már rajta vannak a következőn. Most új számmal jöttek ki, ami valószínűleg ennek a tervezett anyagnak a második előfutára, gyújtogatós klippel.

Az idén már kijött lemez, a Fishing For Fishies a csapat boogie-s oldalát domborította ki a garázs-blues-pszichedélia fő csapásirányából. Ehhez képest a Self-Immolate határozottan metálvízekre evez, akárcsak az április elején közzétett, Planet B című szerzemény. Az új szám egy Venuson játszódó sci-fi sztorit mesél el, ahol a bolygó körül keringő, megtébolyult űrhajós arról ábrándozik, hogy kilép a felszínre, és elevenen elég. A dalhoz társuló klipben ugyan maradunk a Földön, de az elevenen elégés stimmel: a Planet B nem kevésbé groteszk videójának főszereplői térnek vissza, hogy az ottani záróképet teljes klippé kibővítve benzinnel locsolják le magukat (egymást?), és aztán lángba boruljanak az országúton.

A SZTAHANOVISTA CSAPAT TAVALY JÁRT AZ AKVÁRIUMBAN, MI IS OTT VOLTUNK

A Planet B biztosan rajta lesz a soron következő, Auto-Cremate címre keresztelt albumon, és a hangzásbeli hasonlóságok miatt – plusz, mert a dalszövegben elhangzik az „auto-cremate” kifejezés – a Self-Immolate-et is oda várjuk. Hogy mikor, az jó kérdés: a King Gizzard 2017-ben, egy év leforgása alatt produkált öt stúdióalbumot, nem kizárt, hogy még idén befut, sőt, Stu Mackenziék még a 2013-as Eyes Like The Skyhoz is terveznek egy folytatást.

https://recorder.blog.hu/2019/05/29/embereket_gyujtanak_fel_a_munkamanias_ausztralok
Embereket gyújtanak fel a munkamániás ausztrálok
süti beállítások módosítása