A turnétemetéstől a megújulásig: a Tej és a Sorbonne Sexual holnap este az Instantban!

2019.05.24. 16:30, Gaines

tej_sorbonne.jpg

(X) Egy estén temethet turnét és láthat megújulást, aki május 25-én elmegy az Instantba. Ja, és mellesleg bulizhat egy nagyot a Tej okos-csavaros rádióbarát popjára és a Sorbonne Sexual posztalternatív zenéjére.

A Tej zenekar a második lemezét turnéztatta meg az elmúlt hónapokban, ez a koncertsorozat zárul le az Instantban. A ≠, másképp mondva, Nemegyenlő című lemez a Lángoló Gitárokon debütált, ott mondta el a frontember, az ex-Isten Háta Mögöttes Pálinkás Tamás, hogy erre az anyagra kristályosodott ki, mit is jelent szubpop műfaja, a zenekar öndefiníciója. „Ilyen megfoghatatlan, nehezen emészthető, rádióbarátságtalan popzene.” Nevezhetnénk akár Schrödinger rádióbarát popjának is, egyszerre az is meg nem is, olyan témákról, mint a halál és az öregedés, plusz komolyan veszi a hallgatót és saját magát, de sokszor nagyon is vicces.

A zenekar története amúgy 2012-re nyúlik vissza, akkor alapította Pálinkás és Sándor Dániel, akit később Póka Zalán váltott. A Tej első iterációja még – a zenekar szavaival élve – „szégyentelenül otromba elektropopot” játszott, az Átlag éjjel című daluk szép kört futott, de aztán ez a produkció ki is fulladt, és a 2014-es feloszlását követően alakult újjá jelenlegi ötösfogat-felállásában. A Pénztelenség, sikertelenség, csillogás című debütlemez már így született meg 2017-ben, pop/alt-rock stílusban, ezt mi is nagyon szerettük. A második album pedig, mint említettük, megy tovább azon az úton, ami nem a mainstream sikert hajszolja.


az Intő jel című dal klipje:

a Nemegyenlő című lemez:

A Sorbonne Sexual nemrég arculatváltáson esett át: a négytagú, Debrecen-Budapest tengelyen mozgó zenekarban Galgóczi Olivér gitáros helyébe Imhof Bálint billentyűs érkezett. „Hihetetlenül jól érezzük magunkat ezzel az új spektrummal, amit a billentyű behozott, ez a zenekar egészének szerzői horizontját tágította” – lelkendezett Karádi Gergő énekes-gitáros-szövegíró a Keret blogon. Az együttes új – szám szerint a harmadik – nagylemezen dolgozik, amit a tervek szerint télen jelentetnek meg; egy előfutárt már rendelkezésre bocsátottak (Detenekem), és június hetedikén három újabb dal fog debütálni.

Legutóbb albumuk, ami a Kifutás címet viseli, 2017-ben a Recorderen jelent meg, egy komolytalan kislemez, egy félkomoly debütlemez és egy háromnegyedkomoly videó EP után nagyon komoly, „kompromisszummentes” lemezként, amelyen közreműködött Beck Zoli is. A Sorbonne Sexual egyébként egy reggae zenekarig vezethető vissza, ott játszott először együtt Karádi és Vitányi Dávid basszusgitáros, de aztán „levetkőzték magukról” a műfajt, váltottak a posztalternatív „műfaji műfajtalanságára”, a készülő új anyagon pedig a „bennük rejlő progresszívet letisztult, szimpla közlésformába” próbálja helyezni. „Sorbonne-osan”, hogy végképp kimaxoljuk a zenekari idézeteket a buli előtt.


a közös buli tehát az Instantban lesz, május 25-én, szombat este, 20:30-tól, Facebook-esemény


a Detenekem technohorror klipje:

a nagyonkomoly Kifutás:

a Tej Facebook-oldala

a Sorbonne Sexual Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2019/05/24/a_turnetemetestol_a_megujulasig_a_tej_es_a_sorbonne_sexual_holnap_este_az_instantban
A turnétemetéstől a megújulásig: a Tej és a Sorbonne Sexual holnap este az Instantban!
süti beállítások módosítása