Egy edinburgh-i fesztivál betiltotta a mobilozást

2019.05.21. 15:30, Gaines

flyfestival2.jpg

A hétvégén megrendezett FLY Open Air fesztivál telefonmentessé nyilvánította az egyik sátras színpadát, hogy a fesztiválozók „a pillanatnak élhessenek”.

A két napos skót fesztiválra külön színpaddal települt ki a Boiler Room, ahová olyan elektronikus zenei előadókat hoztak el, mint a Soundstream vagy Kornél Kovács. A szervezők úgy döntöttek, erre a helyszínre csak mobil nélkül mehet be a közönség: a telefonokat a Yondr nevű cég által kialakított speciális tokba kellett helyezni, és csak a bejáratnál lévő kicsomagoló pultoknál lehetett kivenni.

flyfestival.jpg

„A tánczene egyre népszerűbb a fiatalság körében, miközben egyre több fiatal válik mobilfüggővé. Az emberek az egész koncertet a kijelzőjük mögül nézik” – panaszkodott Tom Ketley, a fesztivál szervezője. – „Úgy éreztük, nincs más megoldás, muszáj drasztikus lépésekhez folyamodnunk.”

A TELEFONMENTES KONCERTEK TÉRNYERÉSÉRŐL ITT ÍRTUNK

A szervezők nyolcezer tokot rendeltek a San Francisco-i székhelyű cégtől, akik az elmúlt években már jó pár előadó koncertjén biztosították a telefonmentességet, többek közt John Mayer, Childish Gambino és Alicia Keys is igénybe vette ezt a megoldást, nem beszélve Jack White-ról, aki már korábban is kérte a közönségét a telefonhasználat mellőzésére. Ez viszont az első alkalom, hogy az Egyesült Királyságban egy fesztivál teljes egészében kitiltotta valamelyik helyszínéről a mobilokat; az USA-ban még nem vetettek be hasonlót fesztiválon.

A Boiler Room videófelvételén látszik is, hogy senkinek nincs telefon a kezében, szóval siker.

Címkék: boiler room yondr
https://recorder.blog.hu/2019/05/21/egy_edinburgh-i_fesztival_betiltotta_a_mobilozast
Egy edinburgh-i fesztivál betiltotta a mobilozást
süti beállítások módosítása