Tyler, the Creator magára gyújtja a színpadot

2019.05.20. 16:02, Gaines

tyler.png

A kaliforniai rapper jó néhány videójában ráment a megbotránkoztatásra, a most közzétett klipjében viszont inkább csak általános diszkomfortérzetet igyekszik kiváltani kínos humor igénybevételével.

A klip az Earfquake című dalhoz készült, amely a múlt héten, Igor címmel megjelent ötödik sorlemezen található, és amelyen Tyler, The Creator jellegzetes, mélyben mocorgó hangját mellőzve magasabb szólamban, rap helyett soulosan/r&b-sen énekel. (Közreműködik Playboi Carti rapper és Charlie Wilson soulénekes is a számban.) Ehhez enyhén szürreális kinézet is társul. A rapper szőke bubiparókában, halványkék öltönyben megy vendégeskedni egy kamu talkshow-ba, melynek feszengő műsorvezetője (Tracee Ellis Ross) megszabja az egyszavas tőmondatokban válaszolgató Tylernek, hogy ne gyújtson rá semmire, mert nem lesz jó vége, és hát a klipnek valóban nincs jó vége. Pedig még egy fehér zongorát is begördítenek.

TYLER LEGUTÓBBI LEMEZÉNEK KRITIKÁJA

Az Igort ráadásul most már az Egyesült Királyságban is népszerűsítheti majd, amit azért érdemes kiemelni, merthogy Tylert még 2015-ben hivatalosan kitiltották a szigetországból, méghozzá azzal az indokkal, hogy a szövegei erőszakot és homofóbiát gerjesztenek, rossz hatással vannak a fiatalokra, és agresszív cselekedetekre, gyűlölködésre buzdíthatnak. Az eredetileg háromtól öt évig terjedő időszakra vonatkozó tiltást végül most, négy év elteltével vonták vissza. A rapper be is utazott gyorsan az országba, lefotózta magát a Buckingham-palota előtt, majd meghirdetett egy spontán koncertet.

A nagy visszatérés – írta meg a The Guardian – rögtön balul sült el. A hosszú kihagyást követő első brit koncert az összművészeti központként is ismert Bussey Buildinghez volt meghirdetve szombat kora délutánra, viszont akkora tömeg gyűlt össze, hogy túlzsúfoltságból fakadó biztonsági okok miatt lefújták a bulit. (A rapper szerint a hatóságok, a hatóságok közleménye szerint a helyszín üzemeltetői.)

„Szerettem volna meglepetéssel szolgálni, de túlságosan duhajkodtatok” – magyarázta utólag Tyler, hozzátéve, hogy előbb-utóbb visszatér majd Londonba, és megtartja a régóta várt bulit.

Címkék: tyler the creator
https://recorder.blog.hu/2019/05/20/tyler_the_creator_magara_gyujtja_a_szinpadot
Tyler, the Creator magára gyújtja a színpadot
süti beállítások módosítása