Miért akar egy fiatal lány meghalni? – Dalpremier! Böbe: Dïe

2019.05.06. 19:00, Gaines

bobe_1.jpg

Szécsi Böbe dalszerző-énekes neve ismerős lehet már a Recorder olvasói számára a Belau zenekarból, de dolgozott már a Brainsszel, a Halott Pénzzel, Stamusic producerdióval vagy a Paperdeerrel is. Most első szólódalát mutatja be nálunk, amely egy mérgező, kilátástalan párkapcsolat megpróbáltatásairól szól. Premier!

A szólóprojekt Böbe 13 éves kora óta dédelgetett saját szerzeményeire épül, és nem véletlenül várt eddig elindításával: az elmúlt éveket - többek között 3 éve a Belau élő formációjának élén - a kísérletezgetésnek, a rutinszerzésnek, zenei útkeresésnek szentelte, mind idehaza, mind olyan külföldi showcase-eken, mint a holland Eurosonic, a német Reeperbahn, az osztrák Waves Vienna, az orosz Moscow Music Week, vagy a texasi SXSW. “A Belauval közös utazások során amellett, hogy nagyon jó barátok lettünk a srácokkal rengeteget fejlődhettem/fejlődök szakmailag, a showcase fesztiválok különösen tanulságosak voltak a számomra" – meséli Böbe. – "Egyrészt elképesztő helyszíneken, a szakma nagyjai előtt zenélhettünk, másrészt rengeteg új zenekart és előadót ismerhettem meg, kifejezetten figyeltem például, hogy a szóló női előadók hogyan viszik színpadra a produkciójukat, milyen hangszerelésekkel dolgoznak.”

Dalait a „bittersweet pop” jelzővel illeti, zenei stílusa a mainstream és az indie pop határmezsgyéjén mozog, A debütáló, elektro-indie Die három éve született zongorán, a produceri munkát a Londonban élő, francia származású William Robertsonnal, és Kosztyu Jánossal készítették, a keverés Simon István munkája.
A dalt évekkel ezelőtt, a környezetemben történt események alapján írtam. A sors fintora, hogy a sztori velem is megtörtént egy hasonló párkapcsolat során. A Dïe üzenete természetesen nem az, hogy meghalni a célszerű egy ilyen helyzetben, csupán azt a szorongató érzést próbálja visszaadni, amit akkor, érzünk, amikor valami többszöri próbálkozásra sem működik, egy ördögi kör amibe belefáradtunk.” A dalhoz készült dalszöveg videót az énekesnő 16 éves képzőművészeti gimnazista öccse, Szécsi Ödön készítette. A videóban egy sötét, kihalt erdőben bolyongunk, ami azt jelképezi, hogy egy ilyen kapcsolatból nagyon nehezen találjuk a kiutat. A videóban nem véletlenül dominál a piros szín, Böbe a közelgő EP összes dalához társított egy árnyalatot amely a legjobban passzol a dal hangulatához, itt a piros a veszélyt jelzi, amelyet a mérgező kapcsolat rejt magában.


az énekesnő tervei között szerepel többek között egy 4 számos EP és egy élő felállás megalkotása is, ötleteit később pedig nagylemez formàjában szeretné kiadni, további részletekért a Facebook-oldalát érdemes nézni.


lássuk tehát a debütáló Böbe-dalt, a Dïe-t:

https://recorder.blog.hu/2019/05/06/dalpremier_bobe_d_e
Miért akar egy fiatal lány meghalni? – Dalpremier! Böbe: Dïe
süti beállítások módosítása