Kezdődik a hatodik Nagy-szín-pad! Bemutatjuk 2019 igazi, élő sikereit!

2019.04.24. 13:21, Gaines

nagyszinpad_1.jpg

Hatodik alkalommal indul a koncertező előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad! A 2019-es mezőnyt a Follow the Flow, Koszi Janka, a New Level Empire, a Nomad, a Stolen Beat, a USEME, a USNK és a The Bluebay Foxes alkotja.

A résztvevők meghívást kapnak többek között a Szigetre, a VOLTra, a STRANDra, a MOL Nagyon Balaton eseményeire és a Campusra, a győztes pedig a fesztiválok nagyszínpadán koncertezhet. A Nagy-Szín-Pad! május 8-9-10-11-i elődöntőinek, valamint a május 16-i döntőnek is az Akvárium Klub ad otthont, a koncerteket az M2 Petőfi TV élőben közvetíti, a Recorder pedig médiapartnerként ad hírt az eseményekről.


EZ A NAGY-SZÍN-PAD!

logo_nszp2019_1.pngA Nagy-Szín-Pad! kizárólag meghívásos alapon működik, a szervezők nem fogadnak el jelentkezést. Nem tehetségkutató, hanem tehetségMUTATÓ, amelyben olyan előadók és zenekarok vesznek részt, akik klubszinten már jelentős népszerűségre tettek szert. A rendezvénysorozat egyfajta katapultként is szolgálhat azok számára, akik eddigi karrierjük során már bizonyították a nagyszínpad-érettségüket, megalapozták a jövőjüket, csak a nagy áttörés lehetőségére várnak. A Nagy-Szín-Pad! hitelességét jól példázza, hogy eddigi éveiben olyan előadók és zenekarok szerepeltek benne, akik ma már arénákat töltenek meg, és a fesztiválok nagyszínpadán, főműsoridőben játszanak, elég, ha csak a Halott Pénzre, a Margaret Island-re, a Honeybeastre, a Lóci Játszikra, vagy a tavalyi győztes Apey & the Pea-re gondolnunk.

“A mezőny idén is hihetetlenül színes és erős. A résztvevők között akad lenyűgözően tehetséges énekesnő, tehetségkutató győztes rapcsapat, hatalmas és lojális rajongótáborral rendelkező együttes, a YouTube-on nézettségi rekordokat döntögető trió, és évek óta élmezőnyben dolgozó rockzenekar is. Bárki nyerjen is idén, egy biztos: ők már mindannyian győztesek, és fényes karrier előtt állnak.“ – avat be a részletekbe Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! alapítója.

Száznál is több koncertszervezőtől, producertől, újságírótól, zenei szerkesztőtől érkeznek ajánlások azokról a zenekarokról és előadókról, akik önerőből jutottak el teltházas klubkoncertekig, vagy éppen rádióban és YouTube-on népszerű dalokig. Közülük választja ki egy nagy létszámú kör azt a nyolc előadót, akiket meghívnak a versenyre.

„A Nagy-Szín-Pad! elődöntői és döntője teljes koncertekből áll, így akár egy négy plusz egy napos fesztiválnak is tekinthető, amelynek kulisszái mögé a tévénézők is betekintést nyerhetnek. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a résztvevőknek a lehető legprofesszionálisabb lehetőséget nyújtsuk a nagyobb közönség előtti bemutatkozásra, és idén számos újítást bevezetve még nagyobb hangsúlyt fektetünk a látványelemekre.” - mondta el az alapító, majd hozzátette: a már említett fesztiválfelkérések mellett rengeteg értékes díjjal is gazdagodnak majd a legjobb Nagy-Szín-Pad!-osok.


A HELYSZÍN AZ AKVÁRIUM KLUB

Ahogy az elmúlt 5 évben, úgy idén is az Akvárium Klub ad otthont a Nagy-Szín-Pad! elődöntőinek és döntőjének is. Ezen az öt napon fesztiválhangulat várja az ide látogató rajongókat, akik a megváltott jegyeikkel máris leadhatják a voksaikat kedvenceikre.

A NAGY-SZÍN-PAD! 2019-ES MENETRENDJE


AZ ELŐDÖNTŐK:


Május 8.

Follow the Flow / KosziJanka


Május 9.

Nomad / New Level Empire


Május 10.

USEME / Stolen Beat


Május 11.

USNK / The Bluebay Foxes


A DÖNTŐ: Május 16.


ÉLŐBEN A PETŐFIN!

A Nagy-Szín-Pad!-ot 2014-ben indította el a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió, és azóta is együtt gondozzák. „A Nagy-Szín-Pad! már évek óta azt jelzi nekünk a Petőfi Rádióban, hogy visszavonhatatlanul itt a tavasz. Idén is nagyon várjuk, hogy a fesztiválszezon első fecskéje, a VOLT Produkcióval közösen szervezett buli elinduljon. A 2019-es fellépőket elnézve biztosra vehető, hogy az idei évben is zenei csemegéktől hemzsegő estéket izgulhatunk majd végig május elején a helyszínen, az Akváriumban és a Petőfi TV-ben is” - tette hozzá Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója. „Büszkék vagyunk rá, hogy az idei Nagy-Szín-Pad! is az M2 Petőfi TV-n látható. A könnyűzenének szüksége van az ilyen jellegű kezdeményezésekre, aminek keretében az előadóknak lehetőségük van egy országos lefedettségű televízióban meg- és bemutatni magukat. A 2019-es mezőnyt elnézve a verseny idén is biztosan tartogat meglepetéseket, kíváncsian várjuk a crew és a nézők által felállított végeredményt!“ – mondta Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója.

A Nagy-Szín-Pad! 2019 elődöntői május 8-9-10-11-én, a döntő pedig május 16-án lesz látható az M2 Petőfi TV esti műsorsávjában 21:05-től.


A TÉT

A Nagy-Szín-Pad! győztese bemutatkozhat a Sziget, a Telekom VOLT fesztivál, a STRAND fesztivál és a Campus fesztivál nagyszínpadán, meghívást kap a Petőfi Zenei Díj 2019-es showműsorába, amelynek idén is a STRAND fesztivál ad otthont, valamint saját, dedikált estét kap az Akvárium Klubban. Emellett minden döntős zenekar 1-1 millió forintos videóklip támogatásban részesül, és egy valaki vendégzenekari meghívást kap a Budapest Parkba. Ráadásképp az elődöntők összes résztvevője fellép a Sziget, a Telekom VOLT, a STRAND és a Campus fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

 

BEMUTATKOZIK A NAGY-SZÍN-PAD! CREW!

Az elődöntők alatt elsősorban a szakmai zsűri, azaz a Nagy-Szín-Pad! Crew szavazata számít, a közönség, mint 11. zsűritag teheti le a voksát 3 platformon, az aznap fellépő előadókra 20:00-tól másnap 20:00-ig: SMS-ben, Instagramon és a www.nagyszinpad.com-on.
A közönség és a Nagy-Szín-Pad! CREW szavazatainak összesítése adja ki a 3 továbbjutó zenekart, személyüket május 13-án reggel jelentik be a Petőfi Rádióban. Ekkor újraindul a szavazás a 3 döntősre, akikre egészen a döntő végéig lehet szavazni.
A végeredményt már csak a közönség alakítja: az ő voksaikat a szavazás élő adásbeli lezárása után összesítik, és bejelentik a Nagy-Szín-Pad! idei győztesét.


A Nagy-Szín-Pad! Crew 2019-es tagjai:

Áron András "Apey", a tavalyi Nagy-Szín-Pad! győztes Apey & the Pea frontembere.

Boros Csaba, a Republik együttes frontembere és a Petőfi Rádió műsorvezetője.

Lábas Viki, a 2014-es Nagy-Szín-Pad! résztvevő Margaret Island énekesnője.

Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand Fesztivál vezetője, a Sziget zenei igazgatója valamint a NAGY-SZÍN-PAD! alapítója.

Marsalkó Dávid, a 2014-es Nagy-Szín-Pad! résztvevő Halott Pénz alapítója, frontembere.

Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója

Muraközi Péter, a Sziget Szervezőiroda magyar zenei igazgatója, a veszprémi Expresszó Klub vezetője.

Patkó Béla Kiki, az EMELET zenekar frontembere.

Takács Ákos, a Red Bull marketing menedzsere.

Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

nagyszinpad-crew.png


A NAGY-SZÍN-PAD! 2019-ES RÉSZTVEVŐI

 


fellepo_foto_nszp20192_1.jpegFOLLOW THE FLOW

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.08. szerda

A Follow The Flow 2017-ben nyerte el végleges triófelállását, amikor Szakács Gergő is csatlakozott Fura Cséhez és BLR-hez. Első, Nem tudja senki című slágerük folyamatosan rekordokat döntögetve több tízmilliós nézettséget ért el a YouTube-on, miközben a legtöbb slágerlistát is könnyűszerrel letarolta. A hazai zenei szakma sem ment el szó nélkül a jelenség mellett, hiszen a 2018-as Petőfi Zenei Díj – Év felfedezettje díjat ők vitték haza, novemberben őket választotta a közönség, hogy Magyarországot képviseljék Bilbaóban, az MTV EMA díjátadó gáláján, 2019 elején pedig Fonogram-díjra jelölték őket az Év hazai modern pop-rock albuma vagy felvétele és az Év Felfedezettje kategóriákban is. Eközben az élő fronton is szépen ível felfelé a srácok csillaga: december elsején az Akvárium Klub KisHallját töltötték meg, vidéki turnéjuk állomásain is sorra teltház előtt játszanak. Márciusi Akvárium NagyHall-beli duplakoncertjükre pedig rekordidő alatt, mindössze néhány órával a bejelentés után minden jegy elkelt.

Facebook: https://www.facebook.com/Follow-The-Flow-1074617072569380/ 

Instagram: https://www.instagram.com/followtheflowofficial/

YouTube: https://www.youtube.com/user/efuera

EVENT: https://www.facebook.com/events/397195290828751/


fellepo_foto_nszp2019_1.jpegKOSZIJANKA

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.08. szerda

Koszi Janka Magyarország kiemelkedő énekesnője, aki nem csak tehetségével, de frissességével, őszinte zeneszeretetével, pozitív életszemléletével is magával ragadja a közönséget. Hallhattuk már több formáció közreműködőjeként (PASO, Subscribe, Heincz Gábor ’Biga’) és a Random Trip improvizációs koncertjein is visszatérő vendég. Természetesen saját szólóprojektje, a Szabó Zével közösen megálmodott KosziJanka produkció az, amiben igazán megmutathatja önmagát és a leginkább kifejezheti érzéseit-gondolatait. Már a dalokat hallgatva is olyan életöröm-katarzisban lehet részünk, amit kevés előadó vált ki közönségéből, koncertjeiről pedig pozitív, életigenlő energiáktól feltöltődve, mosollyal az arcukon távozhatnak rajongói.

Facebook: https://www.facebook.com/KosziJanka/

Instagram: https://www.instagram.com/koszijanka

EVENT: https://www.facebook.com/events/397195290828751/


fellepo_foto_nszp20195_1.jpegNEW LEVEL EMPIRE

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.09. csütörtök

A New Level Empire 2013-as megalakulása óta a hazai zenei rádiók játszási listáinak éllovasa. Olyan slágereket köszönhetünk a formációnak, mint a The Last One, a Belédfulladnék vagy a legfrissebb Megtörténtünk. A csapat tagjai a hazai zenei szcéna jól ismert szereplői: a doboknál a techno dj, Nyújtó Sándor (DJ Newl), a billentyűknél a számtalan könnyűzenei produkció mögött zeneszerzőként „megbúvó” Krajczár Péter (Krash), a basszusgitárnál Seprényi Fanni, továbbá gitárfronton Lelovics György erősít, a zenekar frontembere pedig a műsorvezető, dalszerző-énekes Ujvári Zoltán Szilveszter (Zola). A zenekar célja, hogy alapjaiban reformálja meg a modern dance zenét: az eddig kizárólag DJ-k által bemutatott műfajt a New Level Empire zenekari formátumban, hangszeres megoldásokkal kelti életre és viszi színpadra – ezzel egy üde színfoltot hozva a Nagy-Szín- Pad! mezőnyébe.

YouTube: https://www.youtube.com/user/GoldRecordMusicHU

Instagram: https://www.instagram.com/newlevelempire/

Facebook: https://www.facebook.com/newlevelempire.official/?epa=SEARCH_BOX

EVENT: https://www.facebook.com/events/596376867454840/


fellepo_foto_nszp20196_1.jpegNOMAD

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.09. csütörtök

A Jánosi „Cicó” Szabolcs alapította, pop/rock stílusban játszó Nomad zenekar 2012 óta aktív résztvevője a hazai koncertéletnek. Számos országos turnéval a hátuk mögött nyugodtan mondhatjuk, hogy ők az egyik legaktívabb koncertzenekar az országban. A folyamatos koncertezés mellett rögzített negyedik lemezük, a 2018 októberében megjelent Új remény a MAHASZ eladási lista 11. helyén nyitott. A lemez meghozta a csapat számára a második Fonogram-jelölést az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában. A remény hídjai című daluk, mely A Dal 2019-es szériájában egyenes ágon jutott a legjobb 18 közé, kitartóan tanyázik a Petőfi TOP40 felsőházában.

Website: http://nomadzenekar.com/

Facebook: https://www.facebook.com/nomadzenekar/

Instagram: https://www.instagram.com/nomadzenekar

YouTube: https://www.youtube.com/nomadzenekar

EVENT: https://www.facebook.com/events/596376867454840/


fellepo_foto_nszp20193_1.jpegSTOLEN BEAT

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.10. péntek

A Stolen Beat a 2018-as X-Faktor második helyezettjeként tett szert országos hírnévre. A zenekar rengeteg koncert mellett számos izgalmas projektekben vett részt: együttműködtek például a korábbi Nagy-Szín-Pad!-os The Biebers-szel, közösen dolgozva fel Puskás Petiék slágerét, a Minden estét. Első videóklipjük Hol vagy címmel már 3 millió megtekintésnél jár és szépen ível felfelé a karrierjük. 2019 elején a Stolen Beat kéttagú formációja teljes zenekarrá egészült ki Búzás Bence frontember vezényletével. Ők talán az idei Nagy-Szín- Pad! mezőny legfiatalabb tehetségei, akik semmit sem akarnak jobban, mint zenélni és szórakoztatni.

Facebook: https://www.facebook.com/Stolen-Beat-Hivatalos-193000411581704/

Instagram: https://www.instagram.com/stolenbeathivatalos/

YouTube: https://www.youtube.com/user/MistralMusic

EVENT: https://www.facebook.com/events/574868493028098/

 


fellepo_foto_nszp20194_1.jpegUSEME

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.10. péntek

A USEME a magyar zenei élet öt kiemelkedő és elismert alakját egyesítette azzal a céllal, hogy közösen valami frisset és újat alkossanak. A modern pop-metal zenekar egyedülálló produkciója egyből berobbant a hazai színtérre, mára két nagylemezt, több klipet és számos teltházas klubbulit tudhatnak maguk mögött. A tudatos építkezésnek köszönhetően kihagyhatatlan szereplői a nagyobb hazai fesztiváloknak is. A zenekar pályafutása során végig nagyon termékeny volt, folyamatosan új ötletekkel rukkoltak elő, a jövőben is arra számíthatunk, hogy rengeteg új energiát fognak felszabadítani, érdemes figyelni rájuk.

Website: www.useme.hu

Facebook: www.facebook.com/usemezenekar/

Instagram: /www.instagram.com/usemezenekar

YouTube: https://www.youtube.com/c/USEMEvideo

EVENT: https://www.facebook.com/events/574868493028098/


fellepo_foto_nszp20198_1.jpegUSNK

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.11. szombat

A USNK a 2018-as X-Faktor győztese. Az erdélyi származású magyar rapduót két jó barát, Laskay Nimród és Filep Kund betonerős egysége alkotja, ByeAlex pedig, aki a műsorban mentoruk volt, zenei producerként segíti a srácok munkáját. A páros rövid idő alatt vált rendkívül népszerűvé, Posztolj című daluk klipje már 7 millió megtekintés felett jár a YouTube-on, megnyerték vele A Dal 2019-es Akusztik szavazását és a Sziget különdíjának köszönhetően felléphetnek majd a legnagyobb hazai fesztiválon is. A céljuk természetesen a nagyszínpad, és ezt akár a Nagy-Szín-Pad!-dal is elérhetik…

Facebook: https://www.facebook.com/usnkhivatalos/

Instagram: https://www.instagram.com/usnkhivatalos/

YouTube: https://www.youtube.com/user/MistralMusic

EVENT: https://www.facebook.com/events/260954418158922/


fellepo_foto_nszp20197_1.jpegTHE BLUEBAY FOXES

Nagy-Szín-Pad! elődöntő: 05.11. szombat

A The Bluebay Foxes zenei világa a brit gitárzenéből és az USA déli államaiból származó rockzenéből merít: dinamikus, lüktető dobtémák, karakteres gitárhangzás, húzós, energikus basszusok és dallamos refrének jellemzik. Számos vidéki koncert és budapesti fellépés mellett a formáció részt vett egy öt állomásos erdélyi turnén, majd ezt követően a holland Kensington őket választotta előzenekarnak a budapesti koncertjére. 2018 második felében rögzítették első, NOW című nagylemezüket, amit ugyanazon év decemberében ki is adtak, majd mutattak be az Akvárium Klubban egy fergeteges koncerten. Játszottak már a VOLT fesztiválon, a Feszt!Egeren, a Campuson, a Sziget fesztiválon, valamint zenélhettek a SZIN nagyszínpadán is.

Facebook: https://www.facebook.com/thebluebayfoxes/

Instagram: https://www.instagram.com/thebluebayfoxes/

Youtube: https://www.youtube.com/thebluebayfoxes

EVENT: https://www.facebook.com/events/260954418158922/

https://recorder.blog.hu/2019/04/24/kezdodik_a_hatodik_nagy-szin-pad
Kezdődik a hatodik Nagy-szín-pad! Bemutatjuk 2019 igazi, élő sikereit!
süti beállítások módosítása