Politizálós lemezzel tér vissza a Yeasayer

2019.04.11. 11:08, Gaines

yeasayer_header.jpg

Nagyon várjuk már, hogy a Yeasayer 2010-es, szenzációs koncertjük után idén visszatérjen a Szigetre, ahová már az új albumukkal fognak érkezni. Hogy milyen lesz, azt már leszűrhetjük három beharangozó dalból.

A kétezres évek közepének pszichedelikus-artpopos brooklyni indie-felvirágzás kitartóan kísérletező formációja két éve jelentkezett utoljára nagylemezzel, az Amen & Goodbye óta nemigen hallhattunk a Yeasayerről. Ötödik stúdióalbumuk, az Erotic Reruns június 7-én – tehát két hónappal a Szigetes fellépésük előtt – érkezik, és a zenekar tagjainak (Chris Keating, Anand Wilder, Ira Wolf) elmondása szerint visszakanyarodnak a kezdeti DIY-házibarkács szellemiséghez, házistúdiójukban vették fel, direkt, sallangmentes album lesz. A kilenc számos anyagot a 2016-os amerikai elnökválasztás insipirálta, ami egybeesett a csapat turnéjával, és „vehemens reakciókat” váltott ki belőlük – állítólag elhintettek utalásokat a dalszövegekben az FBI menesztett igazgatójára, James Comey-ra, és több más politikai személyiségre az amerikai elnök környezetéből.

2010-BEN BESZÉLGETTÜNK EGY JÓT A YEASAYERREL

Az első single-t még múlt héten tették közzé egy animációs videóval együtt, az I’ll Kiss You Tonightot most két újabb kedvcsináló követte: a diszkófunkos Fluttering In The Floodlights és a Let Me Listen In On You popvegyesfelvágottja, csipetnyi Bowie-val, akusztikus gitárral, ambientes szintivel és dreampoppal. Mutatjuk a teljes számlistát, valamint a lemezborítót.

yeasayer_1.jpg

01. People I Loved
02. Ecstatic Baby
03. Crack a Smile
04. Blue Skies Dandelions
05. Let Me Listen in on You
06. I’ll Kiss You Tonight
07. 24-Hour Hateful Live!
08. Ohm Death
09. Fluttering in the Floodlights

Címkék: yeasayer
https://recorder.blog.hu/2019/04/11/politizalos_lemezzel_ter_vissza_a_yeasayer
Politizálós lemezzel tér vissza a Yeasayer
süti beállítások módosítása