Tehetségkutató után szabadon – A Youlï a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

2019.03.26. 13:00, Recorder.hu

youli.jpg

(X) A nagyközönség az X-Faktor ötödik évadában ismerhette meg, ahol egészen a döntőig versenyezhetett Sia, Lady Gaga, Adele vagy Kovács Kati dalaival. Az undergroundban az eklektikus-elektronikus mïus első, duó felállásában mozgott otthonosan. Youlï néven pedig mindkét irányvonalat egyesíti immár második nagylemezén. Ez mind Horányi Júlia, és még sokkal több, amiről a Budapesti Tavaszi Fesztivál április 5-ei koncertjén győződhetünk meg.

A Youlï viszonylag újabb keletű projekt, a mögötte álló Horányi Júliát azonban már régóta ismerheti a magyar közönség. A díszlet- és jelmeztervezői diplomával – és gyakorlattal – rendelkező énekesnő Álmos Gergellyel alapította meg 2011-ben a mïust, amely négy évig működött duóként, és két nagylemezt jelentetett meg így. Horányi 2015-ben kilépett a zenekarból, hogy szólókarrierjére koncentráljon, miután az X-Faktor tehetségkutatón a második helyig jutott. Ekkor indította el szólóprojektjét Youlï néven, Sade zenekarának névadási módszerét kölcsönvéve, először szintén duóformációban (Bubnó Lőrinccel), majd apránként teljes zenekarrá bővítve a projektet. Első lemezük 2017-ben a Recorderen debütált.

HORÁNYI JÚLIA LEMEZTÁSKA ROVATUNKBAN IS SZEREPELT

A sokszínű elektropopot, a hol slágeres, hol a rádióbarát kívánalmakkal szembemenő számokat felvonultató bemutatkozó anyagot már követi is a folytatás, azaz a Move címet viselő második nagylemez, amit a Budapesti Tavaszi Fesztiválon mutatnak be. Az előzetes hírek alapján a Youlï új anyaga hasonlóképp fogja vegyíteni az undergroundot a mainstreammel, a hivatalos koncertajánló szerintuptempo electro-funk, chillwave beütésű hiphop és melodikus future bass dalok is helyet kaptak” a lemezen, erről mindenképp élőben lesz érdemes meggyőződni.

A Youlï koncertjét április 5-én, 20 órakor tartják a TRIP Hajón, íme, az eseményoldal.

Az április 5-től 22-ig tartó Tavaszi Fesztivál teljes programkínálatát itt lehet végigböngészni.

A 2019-ES BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL TÍZ LEGIZGALMASABB PROGRAMJA EGY HELYEN

ilyen volt az első lemez:

ilyen lesz a második:

egy kis ízelítő az áprilisi koncert próbájából:

https://recorder.blog.hu/2019/03/26/_a_youl_a_budapesti_tavaszi_fesztivalon
Tehetségkutató után szabadon – A Youlï a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
süti beállítások módosítása