Dalpremier! Speakers of Zion: Testvér

2019.03.12. 20:00, Gaines

studio2_1_of_5.jpg

A roots reggae-t játszó Speakers of Zion hamarosan kiadja We Are The Speakers című lemezét, amelyről az első dalt hozták el előzetesként a Recordernek. A Testvér különlegessége nem csak az, hogy az album egyetlen magyar nyelvű száma, de a zenekar meghívta egy közös együttműködésre az Afrodzaqmból ismert Molnár Tamás Moe-t is.

Hosszú évek után próbálkoztak újra magyar nyelvű szöveggel, hisz ahogy mondják, a reggae nyelve az angol, és ezen belül is inkább a jamaicai Patwa nyelvjárás. "Persze nem zárkózom el a magyar nyelvű szövegektől sem, pusztán nekem természetesebben jöttek az angol szövegek, amit a jamaicai példaképeim is használnak, és bár több próbát is adtam neki az elmúlt évek alatt, valahogy sosem voltam elégedett az eredménnyel. Magyar dalszöveget írni könnyű, jó magyar dalszöveget írni már nehéz, ami nyelvünk kivételes változatosságából ered, és abból, hogy a jamaicaihoz képest teljesen más ritmussal rendelkezik" - magyarázta Bakó Szabolcs a zenekar énekese, szövegírója.

Az Afrodzaqmmal és Moe-val évekkel ezelőtt egy tehetségkutatón ismerkedtek meg, és talán stílusban ők állnak legközelebb a Speakers-hez a hazai színtéren. Hogy miért őt kérték fel vendégként a Testvérhez? Visszaadjuk a szót Szabolcsnak: "Aki beszélt már pár mondatot Moe-val, az tudja, hogy elég könnyű vele összebarátkozni. Mindezek mellett azért szerettünk volna vele együtt dolgozni, mert ő és az AfroDZAQM volt az első, akivel még az elején, szárnyaink próbálgatása közben sikerült barátságot kötni, és szerettem volna ezzel is megköszönni és kinyilvánítani tiszteletemet."


a lemez bemutatója március 30-án lesz a Dürer Kert nagytermében, ahol természetesen Moe-val együtt hallgathatjátok meg a Testvért élőben; az este fellép még a CéAnne & the Jiggaz és Rocky Leon. Facebook-esemény.


a zenekar Facebook-oldala


és akkor az új dal, a Testvér:

https://recorder.blog.hu/2019/03/12/dalpremier_speakers_of_zion_testver
Dalpremier! Speakers of Zion: Testvér
süti beállítások módosítása