R. Kelly feladta magát a rendőrségen, tíz rendbeli szexuális bűncselekménnyel vádolják

2019.02.23. 14:23, Gaines

rkellyarrested.jpg

Pénteken a Cook megyei ügyészség hivatalosan is vádat emelt R. Kelly ellen szexuális bűncselekmények miatt, írta meg a Chicago Sun-Times. Az r’n’b sztár még aznap feladta magát, és a rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy őrizetbe vették R. Kellyt. Az énekest szombat reggel átadják a Cook Megyei Seriffhivatalnak, az óvadéki meghallgatást vasárnap délutánra tűzték ki.

A Cook megyei főügyész pénteken a Chicagóban tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Robert Kelly néven született énekes ellen vádesküdtszék emelt vádat tíz vádpontban, négy állítólagos áldozat ügyében, akiket az ügyész kezdőbetűkkel nevezett meg. A négy nő közül hárman 13 és 16 év között voltak a bűncselekmények elkövetésekor, amelyek 1998 és 2010 között estek meg, amikor R. Kelly a harmincas-negyvenes éveiben járt. A TMZ információi szerint több tucat vádlója tanúskodott a vádesküdtszék előtt, és olyan is akadt köztük, aki tárgyi bizonyítékkal tudott szolgálni arra nézvést, hogy még kiskorú volt, amikor az énekes szexuális kapcsolatot létesített vele 2008 és 2010 között; vélhetőleg ez az a videokazetta, ami az R. Kelly ügyét évtizedek óta nyomon követő Jim DeRogatis múlt heti New Yorkeres cikke szerint frissen került az ügyészség birtokába. R. Kelly ügyvédje tagadja a vádakat, az énekes „elképesztően csalódott és depressziós, sokkos állapotba került” – nyilatkozta az Associated Pressnek.

Kelly ügyei több mint húsz éve közszájon forognak: 1994-ben állítólag feleségül vette az akkor 15 éves Aaliyah-t, a kilencvenes évek végén bíróság elé került kiskorúval folytatott szex vádjával, 2002-ben egy pisiszex-videó megjelenését követően gyerekpornóval vádolták, 2017-ben egy oknyomozó riport feltárta, hogy R. Kelly szexrabszolgákat tart, idén év elején pedig levetítették a Surviving R. Kelly című dokumentumsorozatot, melyben megszólaltak R. Kelly állítólagos áldozatai, azok hozzátartozói, valamint egy-két zenésztárs. Ez a produkció adott újabb löketet az énekes elleni, addig főként bojkottban megnyilvánuló válaszlépéseknek: a műsor adásba kerülése után több államban is nyomozást rendeltek el R. Kellyvel szemben, és a hírek szerint jelenleg is három különböző szövetségi hatóság nyomoz utána, beleértve a Nemzetbiztonsági Hivatalt szexkereskedelemért.

ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN A SURVIVING R. KELLY-RŐL


A vádemelés és letartóztatás alig egy nappal azután történt, hogy két újabb nő, Rochelle Washington és Latresa Scaff állt elő, akik azzal vádolták R. Kellyt, hogy a 90-es évek közepén, amikor 15 és 16 évesek voltak, egy afterpartyról a hotelszobájába csalogatta őket, és le akart feküdni velük. Washington távozott, az énekes azonban nemi aktust létesített az alkoholos és marihuánás befolyásoltság alatt álló, beleegyezésre képtelen Scaffal. „Azért beszélek erről, mert bátorítani szeretném a többi áldozatot, és tudom, sokan lehetnek még, hogy ők is meséljék el a történeteiket” – nyilatkozta Scaff. – „Szolgáltassunk igazságot R. Kelly összes áldozatának.” 

MÉG TÖBB ADALÉK AZ R.KELLY-ÜGYHÖZ


A Sun-Times szerint R. Kellynek március 8-án kell először megjelennie bíróság előtt, a fontosabb fejleményekről be fogunk számolni.

https://recorder.blog.hu/2019/02/23/r_kelly_feladta_magat_a_rendorsegen_tiz_rendbeli_szexualis_buncselekmennyel_vadoljak
R. Kelly feladta magát a rendőrségen, tíz rendbeli szexuális bűncselekménnyel vádolják
süti beállítások módosítása