Klippremier! Zanzinger: Self-Portrait at 24

2019.02.11. 11:00, Gaines

zanzinger1.png

Zanzinger, azaz Misota Dániel novemberben jelentette meg első nagylemezét Seasonal Winds címmel, és mindjárt klipet is készített az egyik számhoz. Egy helyszín, egy snitt, egy szereplő, számtalan lehetséges olvasat. Premier!

A Self-Portrait at 24 szerepelt már egy 2016-os, azonos című EP-n, csak más hangszereléssel. Az akusztikus-folkos megszólalás zenekarral, több hangszerrel és zenésszel bővült az új lemezen: a SoulClapes és Ethnofiles Zahár Fanni furulyán, bőgőn és basszusgitáron Hock Ernő a Zubolyból, a Qualitonsból és a Jüből, ahonnan Halmos András dobos is érkezett.

ZANZINGER NAGYLEMEZE BEKERÜLT A TÍZ KEDVENC TAVALYI ALBUMUNK KÖZÉ


Az eredeti dal megszületésének körülményeiről itt olvashatjátok el Misota gondolatait, az egysnittes, lassított kliphez viszont frissiben fűzött némi kommentárt: „A klip ötlete Ladocsi Andristól származik, és azt hiszem, hasonló kíváncsiság vezérelte, mint engem a dal írásakor és felvételekor. A Self-Portrait at 24 egy hosszú alámerülés időszakáról szól, ami csak azért nem járt fájdalmas földbecsapódással, mert rettentően sokáig tartott. Andris munkájának nagy rajongója vagyok, mert olyan, mint a fejen talált szög és a legegyszerűbb gesztusokban és rezdülésekben talál meg valamilyen absztrakt feszültséget. Bár a dal és a klip keletkezésének kevés köze lehetett egymáshoz, mégis jól megtalálták egymást.


a lemezbemutató február 23-án lesz a Trafóban, Facebook-event. És mielőtt megmutatnánk a frappánsan hangulatos, lényegretörően allegorikus klipet, még egy jó hír a végére, ugyanis Zanzingert beválogatták az idén tízéves svéd Live At Heart showcase fesztivál fellépői közé.


és akkor jöhet a 24 éves önarcképe: 

 Zanzinger Facebook-oldala

 

 

 

 

 

https://recorder.blog.hu/2019/02/11/klippremier_zanzinger_self-portrait_at
Klippremier! Zanzinger: Self-Portrait at 24
süti beállítások módosítása