Klippremier! Napokon: COLA

2019.02.08. 18:00, Gaines

napokoncola_2.jpg

Tavaly szeptemberben nálunk debütált a kalandozó rockzenét játszó Napokon V című lemeze, sokszínű elektronikával feldúsítva formálva át négy korábbi EP-t. A merész váltás kifizetődött, most pedig a nyitószámhoz érkezett meg egy ultralo-fi képi világú, borzongató horrorklip. Premier!

A dalról Kacsóh Dániel énekes így mesélt nekünk: „A dal a tematikus kislemezekből összeálló, V című Napokon-lemez “tavaszi” szakaszából való. Ihletője egy Cola di Rienzo nevű 14. századi népvezér, aki nehéz sorból felemelkedve, kalandos életű, taktikus machinátorként került Róma városának élére, hogy aztán nem sokkal későb az őt addig kvázi istenítő nép végezzen vele. Bukása szinte már sztereotípiába fordulva mutatja be a társadalom és a hatalomra jutó, gyarló ember gyengeségeit. Hogyan tud a tömeg elfordulni valakitől, akiért addig rajongott.

A bukástörténethez járó klip alapjait a Blair Witch Projectből kölcsönözte Kolozsi Péter basszusgitáros, aki egyben egymaga jegyzi a videó minden kreditjét, saját szavaival élve, teljesen amatőr kísérletként. „Egyik pillanatról a másikra ütött meg a gondolat, hogy ki kell mennem az erdőbe egy elemlámpával és egy kamerával. 10 perc múlva a lámpa fénycsóváját követve felvételeket készítettem a Vadaspark mellett! Pár napon belül kijött hozzám mindenki a bandából és velük is felvettem az addigra már körvonalazódó jeleneteket. Egy békebeli Canon digitális kamera és egy elemlámpa az összes használt eszköz. A végeredmény annyira éppen tetszik mindenkinek, hogy felvállaljuk hivatalos klipként. Szerintem szerethető…


Szerintünk is az, meg is mutatják máris, csak előbb még az olvasók figyelmébe ajánljuk a Napokon február 16-ai lemezbemutató koncertjét, a helyszín az Instant, vendég az Antares. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2019/02/08/klippremier_napokon_cola
Klippremier! Napokon: COLA
süti beállítások módosítása