Ma este Algiers a Dürer Kertben!

2019.02.02. 11:44, Gaines

algiers.jpg

Jó néhány éve odafigyelünk már az egészen egyedi műfaji kombinációban gospel-posztpunk zenét játszó Algiers zenekarra, és azt is megtapasztaltuk, hogy élőben is elképesztő élményt nyújt. Ma este a Dürer Kertben ennek mindenki szem- és fültanúja lehet.

Az Algiers 2017-ben jelentette meg The Underside of Power című lemezét, ami bekerült az év legjobb lemezei közé a válogatásunkban. Már a bemutatkozó albumot is kedveltük, és a 2016-os Primaverán meggyőződtünk a zenekar élő koncertjeinek felvillanyozó őrületéről („a hangszert a földön hevertetve verték, a cinre vastag láncot kötöttek, ingerelték a feszültséget, aztán jól helybenhagyták” – írtuk beszámolónkban), a Bloc Party ex-dobosának csatlakozása még egy fokkal feljebb csavarta a lelkesedésünket. „A zenei alap olyan hideg, barátságtalan és kemény, hogy valami lepukkant ipartelepen állíthatták elő, Franklin James Fisher énekes viszont egyedi módon behozza emellé a gospelt és a soult, olyan energikus produkciót nyújt, amely méltó a nagy elődökhöz” – fogalmaztuk meg lemezkritikánkban.

Az Algiers járt már néhányszor Budapesten, legutóbb tavaly fordult meg nálunk, ezúttal a Dürer Kertbe tér vissza a már emlegetett Matt Tong dobossal kiegészülve. Még nem késő jegyet venni, részletekért ide kell kattintani. Facebook-eseményoldal.

https://recorder.blog.hu/2019/02/02/ma_este_algiers_a_durer_kertben
Ma este Algiers a Dürer Kertben!
süti beállítások módosítása