Apey is beült a Margaret Island karácsonyi Akusztik-koncertjére – és nem nézőként!

2018.12.21. 12:32, Recorder.hu

akusztik_logo_650_28.jpg

Akusztikus köntösbe bújtatta elcsendesítő dalait a Margaret Island: az M2 Petőfi TV Akusztik című műsorának különleges karácsonyi adásában a közönségkedvencek mellett ritkábban játszott szerzemények és ünnepi dalkülönlegességek, feldolgozások is megszólaltak, de a csúcspont egyértelműen egy első hallásra valószerűtlennek tűnő párosítás, a szeptemberi Recorder magazin címlapsztárja, a rocker Áron András „Apey” és a Margaret Island közös produkciója volt, amelynek felvételét hétfőig csak itt, a Recorderen lehet meghallgatni és megnézni.

A koncerten elhangzott Demjén Ferenc Legyen ünnep című szerzeménye is, mely szinte már a zenekar karácsonyi himnuszává vált, de a meghitt hangulatot egy megismételhetetlen momentum tette igazán emlékezetessé: a zenekar meghívta az ősszel megjelent, III című, harmadik nagylemezén is vendégszereplő barátjukat, Apey-t (Apey & The Pea, Trillion), akivel közös szerzeményük, a szájharmonikás betéttel felvezetett Békülés mellett egy Apey-szólódalból is játszottak részletet. A zenekar akusztikus megszólalását Simkó-Várnagy Mihály (InFusion Trio) csellójátéka tette még emelkedettebbé. 

Margaret Island Akusztik tehát december 23-án, vasárnap este 22:00-kor a Petőfi Rádióban, december 24-én, hétfőn 21:05-kor pedig az M2 Petőfi TV-n. Az adás online is streamelhető a mediaklikk.hu oldalon, valamint keddtől elérhető az M2 Petőfi TV YouTube-csatornáján is.

Az adást beharangozó videó:

És az Apey-val együtt előadott dal, a Békülés:

https://recorder.blog.hu/2018/12/21/apey_is_beult_a_margaret_island_karacsonyi_akusztik-koncertjere_es_nem_nezokent
Apey is beült a Margaret Island karácsonyi Akusztik-koncertjére – és nem nézőként!
süti beállítások módosítása