Magyarradar – Marble Mist

2018.12.06. 08:30, trecorder

marble_mist_650.jpg
A budapesti indie zenekar már szerepelt pár dallal a Recorderen, idén nyertek a Hangfoglaló Program induló zenekarok számára kiírt pályázatán, éppen itt az ideje hát, hogy a Magyarradarra is felkerüljenek. Pláne, hogy elkészült az első albumuk, amit december 20-án mutatnak be az Akváriumban. Itt és most pedig a Marble Mist önmagát mutatja be. 

Mikor alakult: 2017. március 1.

Hol alakult: 
Budapest.

Tagok, hangszerek: Plaszkó Bence (ének, ritmusgitár), Tóth Balázs (szólógitár, ének), Szilvai Szabolcs (basszusgitár, ének), Faragó-Kádár Antal (dobok).

Stílus: Budapest beat-rock.

Hatások: A 60-as évek külföldi és hazai beatzenei előadói, kortárs indie zenekarok, afrikai és dél-európai ethnozene.

Kiadó: 
Mertez Art.

Történet: Mind a négyen az ország más pontjairól érkeztünk, azonban a sors és a zene szeretete végül Budapesten hozott össze minket. 2017 márciusától játszunk ebben a felállásban, aktívan koncertezni pedig ugyanezen év őszén kezdtünk el, az első kislemezünk megjelenése után. Az elmúlt egy év alatt volt szerencsénk olyan zenekarok előtt játszani, mint a Bagossy Brothers Company, a Lóci Játszik, a Magna Cum Laude és az Irie Maffia, illetve sok budapesti és vidéki klubban (Kuplung, Ellátóház, Helynekem, Pécsi Est Café, Rómer Ház stb.) is felléptünk. 

Megjelenések: Eternal (EP) – 2017. október 9., Tainted Love (single) – 2018. május 8.

Küldetés: Magyar zenekarként az itthoni közönséggel osztozni az energiákban, idővel pedig más országokban is megosztani ugyanezt az élményt. A magyar könnyűzene rangjának folyamatos emelése a nemzetközi piacokon is.

Jövőkép: A nagylemezünket minél több emberhez tervezzük eljuttatni először a hazai piacon, majd a nemzetközi színtéren is.

Mellékprojektek: Jelenleg mindenkinek ez az egy állandó zenei projektje van.

Szexepil: Lehengerlő energia és extázis.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Bekerültünk a Hangfoglaló Program ötödik évadának támogatott zenekarai közé. Bejutottunk a Dunai Regatta döntőjébe. Különdíjasok lettünk a Soundcheck tehetségkutatón.

Legközelebbi koncert: 2018.12.20., Akvárium Klub.

Facebook.com/marblemistband

A Marble Mist legutóbbi dala, a Tainted Love:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2.png

https://recorder.blog.hu/2018/12/06/magyarradar_marble_mist
Magyarradar – Marble Mist
süti beállítások módosítása