EP- és klippremier! Peter Kovary & The Royal Rebels: Until The World Ends

2018.11.30. 11:00, Gaines

royalrebels_boritokep.jpg

A neo egykori frontembere, Kőváry Péter 2015-ben alapított, egyszemélyes projektből teljes zenekarrá bővült, vintage rock-formációja, a Peter Kovary & The Royal Rebels tavaly adta ki első nagylemezét. A Recorderen debütált Halfway Till Morning szép kört futott be: országos és közép-európai turnén játszották, készült hozzá négy videoklip, és Fonogram-díjat is kapott. A második sorlemezre még várni kell egy kicsit, ám előfutár gyanánt érkezik egy 4 számos EP, húzós rhyhtm and blues és hard rock szerzeményekkel, plusz egy Deep Purple-feldolgozással. Sőt, még egy klip is!

royalrebels_lemezborito.jpgAz elmúlt másfél évben változások is történtek a csapat háza táján, például két tagcsere a dobosi és billentyűsi poszton (Benedek Tamás és Csikós Nándor érkeztek az énekes-gitáros Kőváry, a gitáros Neményi Csaba és a basszusgitáros Tóth Zsombor mellé), és a The Trousers-zel közös „Brotherly Love” turné tulajdonképpen lezárta a Royal Rebels első korszakát. Szeptemberben kezdtek dolgozni új dalokon, ennek a gyümölcse az Until The World Ends című EP.

A frontember így nyilatkozott a Recordernek a kislemez készítéséről: „A felvételek a próbatermünkben, illetve az én házi stúdiómban készültek, és elmondhatjuk, hogy – bár a dalszerzés nagyjából még mindig az én feladatom – ez az EP már sokkal inkább csapatmunka, mint a debütáló album. A többiek egyre több feladatot vállalnak a hangszerelés terén,  Neményi Csabi gitáros pedig a dalszerzésbe is besegít.”


A három új stúdiós dalról és a ráadás koncertfelvételről Kőváry külön-külön is mesélt.

Soul Driver

Ezt a dalt már kb. fél éve játszuk a koncerteken, igazi 70-es éveket idéző, húzós hard rock dal, olyan mintha kevernéd a Grand Funk-ot, a Deep Purple-t, és a Lynyrd  Skynyrd-et, nyilván hozzáadva a mi stílusunkat.

I Got A Feeling

Ez a klipes nóta. Slágeressége miatt esett erre a választás, illetve ez a nóta illett a leginkább a video koncepciójához. A video rendezője Szili László barátunk, aki felelős korábbi két klipünkért is (Hush, More Than I Deserve). A videóban kicsit az 1960-as évek közepi ameriaki tv showk hangulatát szerettük volna megjeleníteni, amikor minden műsorban a british invasion zenekarai (Beatles, Stones, Animals stb) léptek fel. Maga a dal egyébként egy tipikus rockosított blue eyed soul dal, hivatkozási alapként  a késői Grand Funk és Doobie Brothers munkásságát említeném. Dallamos verze, kinyíló refrénnel, más hangszereléssel, a dal akár lehetne egy 60-as évekbeli rhythm’n’blues/soul dal is.

Until The World Ends

A címadó dal egy blues rock alapú lassab tempójú tétel, Bonzós dobokkal, Zeppelines, Whitesnake-es témákkal, személyes kedvencem az EP-ről. A Hammond szólót váltó gitár szóló a dal közepén nagyon ős hard rock feelinget ad a számnak.

Hush

A Deep Purple klasszikusát még a nyár folyamán dolgoztuk fel (amúgy ők is feldolgozták a dalt, nem a sajátjuk, csak ők tették híressé), a koncerteken nagy kedvenc.


A zenekar következő koncertje december 29-én lesz a Robotban, erről a zenekar Facebook-oldalán érdemes majd tájékozódni. „Januártól a második nagylemez munkálatait kezdjük meg, illetve folytatjuk, így az első félevre kevesebb koncertet tervezünk. Az év második felében szeretnénk tovább turnézni, a lemez megjelenést követően, amit most egyelőre őszre prognosztizálok” – teszi hozzá Kőváry.


Jöjjön tehát először a remek, régivágású, friss és energikus Until The World Ends:


Majd pedig az Ed Sullivan Show érájába visszaröpítő, sikoltozó tinilányokkal megspékelt, szőröstül-bőröstül retro I Got A Feeling klip:

https://recorder.blog.hu/2018/11/30/ep-_es_klippremier_peter_kovary_the_royal_rebels_until_the_world_ends
EP- és klippremier! Peter Kovary & The Royal Rebels: Until The World Ends
süti beállítások módosítása