„Ez a két srác, akikért bármikor tűzbe teszem a kezem” – Apey & The Pea-videópremier!

2018.11.28. 09:15, Gaines

apeyvideo.jpg

Az Apey & The Pea-vel eléggé meglódult az élet a legutóbbi, 2017-es nagylemez, a HEX megjelenése óta, egy Nagy-Szín-Pad! győzelem itt, egy Sziget Nagyszínpad fellépés ott. A zenekar december elsején rúgja be az Akvárium oldalát, és eközben már a soron következő, negyedik nagylemez munkálatai zajlanak: a Recorderen megjelenő új videójukban mesélnek minderről Apey-ék, és még az új album címéről is lehull a lepel.

Az együttes próbatermébe invitáló kisfilmben az új, „még sötétebb, komorabb, keményebb” anyagba is belehallgathatunk, miközben a tagok az elmúlt időszak tapasztalatait foglalják össze; a címbeli idézet Makai László dobostól származik, míg Áron András azt mondja, most érzi magát a legjobban a zenekarban. (Meg azt, hogy még nem tudja pontosan, hogyan fog énekelni a legfrissebb számokban, de valamilyen „borzalmas, borzalmas, borzalmas dolgot” fog elkövetni”.)

CÍMLAPINTERJÚNK APEY-VEL


Átadjuk a szót Áron Andrásnak: „A második Trillion-album befejezésének hetén mondtam először a többieknek, október elsején, hogy most úgy érzem, készen állok elkezdeni a negyedik lemezünket. Megbeszéltük, hogy nem szeretnénk semmi túlgondolt, koncepciókban úszó lemezt készíteni, szimplán a lehető legagresszívabb, és leggerinctelenebb anyagot összerakni, amit csak tudunk.”

És akkor derüljön végre ki az albumcím: „A lemez címe Lazarus lesz ami már nagyjából a HEX megjelenése előtt megszületett a fejemben, tökéletesen passzol ehhez a hideg, kegyetlen atmoszférához, nagyon jó érzés most beszélni róla. Terveink szerint márciusra fejezzük be az írást, és utána nem sokkal rögzítjük is. Nagyon izgatottak vagyunk ezzel a lemezzel kapcsolatban, ezért is kértem fel Bodnár Dávid barátomat, hogy készítsen egy kis filmet, amivel egy kicsit mindenkit be tudunk vonni abba a világba, ami az Apey & the Pea most, és hogy milyen is most a zenekarban lenni, mert tíz évvel később igazából semmi sem változott köztünk, csak még jobban szeretjük egymást és a zenénket, inkább a világ változott meg körülöttünk.


A zenekar most szombaton, december 1-jén tartja 2018/2019-es turnéja fővárosi koncertjét az Akvárium Klub NagyHalljában, a Harmed és a Sonya zenekarok társaságában. Facebook-esemény. Jegyek itt kaphatók.

A zenekar Facebook-oldala, a turné többi állomásával.


Itt pedig a színfalak mögötti videó, ahonnan még az is kiderül, melyik étteremben dukál külön asztal a csapatnak:

https://recorder.blog.hu/2018/11/28/_ez_a_ket_srac_akikert_barmikor_tuzbe_teszem_a_kezem_apey_the_pea-videopremier
„Ez a két srác, akikért bármikor tűzbe teszem a kezem” – Apey & The Pea-videópremier!
süti beállítások módosítása