Questlove hatvan órás mixtape-et állított össze Michelle Obamának, meg is lehet hallgatni

2018.11.22. 13:00, Gaines

michelleobama.jpg

Barack Obama elnöksége alatt rendszeresen megosztotta a nagyérdeművel, milyen zenéket szokott hallgatni: nyári és évösszegző playlistjei mindig érdekes volt végigbogarászni. Ez a hagyomány a leköszönésével megszakadt ugyan, de időnként így is napvilágot lát egy-egy, a volt elnökházaspárhoz köthető Spotfiy-playlist: Michelle Obama idén februárban nyilvános Valentin-napi lejátszási listával ajándékozta meg férjét, legutóbb pedig a The Roots dobosa, Questlove állított össze kísérőzenét a volt First Lady könyvbemutató körútjához.

A Michelle Obama önéletrajzi könyvét, a Becomingot népszerűsítő körút állomásain lesz miből válogatni, Questlove ugyanis három gigantikus lejátszási listát kevert ki bemelegítő zenének. A The Michelle Obama Musiaqualogy címre elkeresztelt válogatásban olyan előadók sorakoznak, mint Ella Fitzgerald, John Coltrane, Steview Wonder, Mariah Carey, Notorious B.I.G. és Kendrick Lamar. A több mint 300 számot évtizedek szerint rendezték playlistekbe: az első 1964-től (Michelle Obama születési éve) 1979-ig tart, a második az 1980-tól 1997-ig tartó időszakot öleli fel, míg a harmadik eljut napjainkig. A hivatalos útmutató szerint az első két lejátszási listát kronológiai sorrendben érdemes hallgatni, a harmadiknál viszont shuffle-ra is válthatunk.

EZT HALLGATTA BARACK OBAMA 2015-BEN A VAKÁCIÓJA ALATT


„Sok más emberhez hasonlóan az én múltbeli emlékeim is összeforrtak az éppen akkor hallgatott dalokkal és melódiákkal” – olvasható Obama sajtóközleményében. – „Jazz és Stevie Wonder a gyerekkoromban, Prince és az Earth, Wind & Fire a felnőtté válásom időszakában, Beyoncé, Janelle Monáé, és még sokan mások a Fehér Házban töltött éveim vérpezsdítő és gondolatébresztő háttérzenéjeként… a zene mindig is fontos szerepet játszott a személyiségfejlődésemben. Már csak ezért is hálás vagyok Questlove-nak, hogy összeállította és saját egyéni ízlésére szabta ezeket a lejátszási listákat. Questlove ritmusára könnyebb kicsit élni.”

Íme tehát több mint 60 órányi, szakértő füllel válogatott zene, hogy mi is kicsit menőbbnek érezzük magunkat:

https://recorder.blog.hu/2018/11/22/questlove_hatvan_oras_mixtape-et_allitott_ossze_michelle_obamanak
Questlove hatvan órás mixtape-et állított össze Michelle Obamának, meg is lehet hallgatni
süti beállítások módosítása