Legendás rockzenészek, örökzöld rockklasszikusok: a Skorpió az Akusztikban

2018.11.16. 21:00, Recorder.hu

akusztik_logo_650_23.jpg

(X) Frenreisz Károly, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor egy színpadon? Igen: együtt lépett fel a Skorpió két korszakának két korszakalkotó gitárosa a nem kevésbé zseniális basszusgitáros-szaxofonos-énekessel és állandó társaikkal. Egy óra tömény, de nyugis rock'n'rollra számíthatnak az Akusztik nézői az M2 Petőfi TV hétfő esti adásában, a zenekar egyik legnagyobb slágerének különleges hangszerelésű, exkluzív változata addig pedig csak itt, a Recorderen tekinthető meg.

A Metróval és a Locomotiv GT-vel aratott sikerei után Frenreisz Károly 1973-ban alapította meg saját együttesét, a Skorpiót. Az elmúlt évtizedekben nyolc nagylemezük és két válogatásalbumuk jelent meg, hazánkon kívül Európában is számos helyen koncerteztek. Legismertebb slágereiket (A rohanás, A folyóparton ülve, Azt beszéli már az egész város, Így szólt hozzám a dédapám) egész generációk fújják, a zenekarban megfordult egykori és mai tagok az évek során több, más formációt is sikerre vittek.

FRISS INTERJÚ FRENREISZ KÁROLLYAL ITT!

A kisebb-nagyobb szünetekkel immár 45 éve aktív együttes egyik legerősebb felállásában lépett az Akusztik színpadára, sőt Frenreisz Károlyt (ének, basszusgitár, szaxofon), Szűcs Antal Gábort (gitár), Tátrai Tibort (gitár), Pálvölgyi Gézát (billentyűs hangszerek) és Németh Gábort (dob) még Balázs Fecó is megtisztelte jelenlétével, akihez közel 50 éves barátság fűzi a Skorpió frontemberét és aki önálló produkciója keretében saját szerzeményeit, köztük például a Korál Maradj velem című örökzöldjét is előadta.

Skorpió Akusztik tehát november 18-án, vasárnap este 22:00-kor a Petőfi Rádióban, november 19-én, hétfőn 22:40-kor pedig az M2 Petőfi TV-n. Az adás online is streamelhető a mediaklikk.hu oldalon, valamint keddtől elérhető az M2 Petőfi TV YouTube-csatornáján is.

A folyóparton ülve - ülve, akusztikus verzióban előadva:

https://recorder.blog.hu/2018/11/16/legendas_rockzeneszek_orokzold_rockklasszikusok_a_skorpio_az_akusztikban
Legendás rockzenészek, örökzöld rockklasszikusok: a Skorpió az Akusztikban
süti beállítások módosítása