Rihanna megtiltotta, hogy a zenéjét játsszák Trump gyűlésein

2018.11.05. 11:56, Gaines

rihanna_3.jpg

És ezzel nincs egyedül.

A szupersztár csatlakozott azon énekesek, zenészek egyre hosszabb sorához, akik az időközi választások közeledtével nyilvánosan tiltakoznak az ellen, hogy Donald Trump nagygyűlésein elhangozzanak a dalaik. Az amerikai elnök vasárnap tartott rendezvényt a Tennessee-beli Chattanoogában, ott szólalt meg a Don’t Stop The Music című 2007-es Rihanna-sláger, miközben – a Washington Post helyszínen tartózkodó újságírója szerint – ingyenes Trump-pólókat hajigáltak a közönségnek. Rihanna az újságíró tweetjére reagált: „Már nem sokáig… én és a honfitársaim soha be sem tennénk a lábunkat egy ilyen tragikus gyűlésre… kösz, hogy szóltál, Philip!”

A tegnapi napon szintén a Twitteren határolódott el Axl Rose, akitől a Sweet Child O’ Mine-t játszották le egy pénteki rendezvényen. „Személy szerint még értékelem is az iróniát, hogy Trump hívei Trump-ellenes zenéket hallgatnak a gyűléseken, bár kétlem, hogy leesne nekik, vagy érdekelné őket” – jegyezte meg a Guns N’ Roses énekese, de csak miután hangot adott tiltakozásának, mondván, a „szarháziak” csak jogi kiskapuk révén tehetik meg, hogy nem kell engedélyt kérniük.

Még egy hete sincs, hogy Pharrell Williams jogi úton, ügyvédje nyílt levelén keresztül tiltotta meg Trumpnak, hogy felhasználja a Happyt, amely alig néhány órával a pittsburghi Élet Fája zsinagógában történt, tizenegy halálos áldozatot követelő tömegmészárlást követően csendült fel egy indianai poltikai eseményen. „Nincs semmi vidám (’happy’) a szombaton történt nemzeti tragédiában, és nem adtunk engedélyt a dal ilyetén célú felhasználására.”

Az elmúlt hónapokban olyanok cselekedtek hasonlóképp, mint Steven Tyler az Aerosmith-ből, Prince hagyatékának képviselői, és még sokan mások, a Vulture kronológiai sorrendben, 2016-tól összegyűjtötte a neveket. Mindeközben a neves előadók nemcsak tiltakozásukat fejezik ki, hanem szavazásra is buzdítják a rajongóikat a közösségi médián, John Legend és Linda Perry külön dalocskát is szerzett e célból, amelyet aztán Christina Aguilera, Kelly Clarkson és Jewel is elénekelt (a Varietyn megnézhető egyben mind), még a híresen apolitikus Taylor Swift is megszólalt, a The National frontembere, Matt Berninger pedig Kurt Vile-lal, a Warpainttel, Andrew Birddel, Jim Jamesszel és még több tucat más előadóval közösen adott ki egy ingyenesen letölthető, 34 dalos protestlemezt Songs For Swing Left címmel, a demokrata jelöltek támogatására.

https://recorder.blog.hu/2018/11/05/rihanna_megtiltotta_hogy_a_zenejet_jatsszak_trump_gyulesein
Rihanna megtiltotta, hogy a zenéjét játsszák Trump gyűlésein
süti beállítások módosítása