Így lesz drogfüggő hajléktalan egy szupermodellből

2018.10.07. 15:01, Gaines

delevingne.jpg

Szerencsére jelen esetben nem a valóságban, csak egy társadalmilag tudatos videoklipben.

A klip ezzel együtt nagyon is valós problémára – a hajléktalanok „láthatatlanságára”, magukra hagyatottságára – kívánja felhívni a figyelmet, ráadásul önéletrajzi ihletésű dalhoz készült. A The Spencer Lee Band frontembere, a kansasi születésű Lee egy nyolcezres lélekszámú kisvárosból költözött érettségi után Los Angelesbe, hogy betörjön a zeneiparba, ám mielőtt egy véletlen találkozás folytán felkarolta volna Freddy Wexler (Kanye West, Lil Wayne és Selena Gomez egyes dalainak producere), nem volt hol laknia, ezért a kocsijában aludt.

Azóta kilenc fős zenekarával már megjelentettek egy 4 számos EP-t, és több nagy fesztiválon is felléphettek, a River Water azonban még a kilátástalanságról, a peremre szorultakról, a megvalósulatlan álmokról szól. „LA utcáin éltem hajléktalanként, amikor a River Watert írtam. F****m a hajléktalanságba” – fogalmazott Lee a sajtóközleményben. „Az emberek néha csak a ’hajléktalan fiút vagy lányt’ látják meg az utcán; arra szeretném ráirányítani a figyelmet, hogy ők is emberek, olyanok, mint te meg én, akik a megélhetésért küzdenek.”

Ezt a célt szolgálja az is, hogy egy ismert arcot kértek fel a főszereplő eljátszására: Cara Delevingne brit szupermodellt, aki szerepelt a Papírvárosok, az Öngyilkos osztag és a Valerian és az ezer bolygó városa című filmekben, a Die Antwoord, ASAP Ferg és Taylor Swift klipjeiben, a magánéletben pedig egy évig járt Annie Clarkkal, azaz St. Vincenttel. Delevingne koszos arccal, trikóban próbálja az utcán összekoldulni a kábítószerre valót, mígnem összes frusztrációját és elkeseredettségét egy háztetőn előadott táncba sűríti bele és adja ki magából. „Az ő története az én történetem” – hirdeti a folkszám klipje végi felirat.

https://recorder.blog.hu/2018/10/07/igy_lesz_drogfuggo_hajlektalan_egy_szupermodellbol
Így lesz drogfüggő hajléktalan egy szupermodellből
süti beállítások módosítása