Akusztikus? Bombasztikus! A Kerekes Band AC/DC-vel és Lóci játszikkal durrantja be az Akusztikot

2018.10.05. 10:10, Recorder.hu

akusztik_logo_650_19.jpg

(X) A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band különleges koncertélményt kínál az M2 Petőfi TV nézőinek: az ország évek óta egyik legmeghatározóbb világzenei együttese a hétfő esti Akusztik fellépőjeként újra bebizonyítja, hogy az akusztikus produkció is lehet dinamikus, sőt!

Az autentikus népzene, a pszichedelikus rock, a funk, a hiphop és újabban az elektronika stílusjegyeit egyedi, kreatív módon ötvöző zenekar hangzása főleg akusztikus hangszerekre épül, de kitágítva a zenei spektrumot, mostanra egy sajátos, csak rájuk jellemző elektroakusztikus világot teremtettek. A jó húsz évvel ezelőtt egri táncházakból indult, de mára a világ világzenei fesztiváljainak legnagyobb (és leghangosabb) színpadain is otthonosan mozgó formáció híres arról, hogy saját bőséges repertoárjának számain kívül izgalmas feldolgozásokkal is szívesen színesíti műsorát, ahogyan nem veti meg a váratlan együttműködéseket sem.

Így volt ez az Akusztik friss felvételén is, ahol a kihagyhatatlan Csángó Boogie és az Ethno Funk mellett például Csorba Lóci és Fülöp Bence társaságában adták elő a Lóci játszik Nem táncolsz jobban, mint én című bulislágerét, Baricz Gergővel vállt vállnak vetve pedig azt is megmutatták, hogyan szólal meg egy dögös AC/DC-dal Kerekes Band módra.

AZ AC/DC OLYAN, MINT A MOLDVAI ÉS GYIMESI NÉPZENE - KEREKES BAND-INTERJÚ

Kerekes Band Akusztik tehát október 8-án, hétfőn 22:40-kor az M2 Petőfi TV-n! Az adás online is streamelhető a mediaklikk.hu oldalon, valamint keddtől elérhető az M2 Petőfi TV YouTube-csatornáján is.

Egyik jobban táncol, mint a másik: Kerekes Band feat. Csorba Lóci és Fülöp Bence (Lóci játszik)

https://recorder.blog.hu/2018/10/05/akusztikus_bombasztikus_a_kerekes_band_ac_dc-vel_es_loci_jatszikkal_durrantja_be_az_akusztikot
Akusztikus? Bombasztikus! A Kerekes Band AC/DC-vel és Lóci játszikkal durrantja be az Akusztikot
süti beállítások módosítása