Klippremier! Trillion: Blisters

2018.09.30. 17:00, rerecorder

trillion_press1_2018.jpg

Dreaming Black címmel 2016-ban adta ki bemutatkozó lemezét a Trillion magyar rockszupergrup, amelynek tavaly mutattuk be első klipjét (Crumble Me), amihez még érdekes werkfilm is készült. Idén pedig hamarosan, október elején itt a második LP Like Water címmel az eredetileg egyszeri alkalomra összeállt együttestől, amelynek tagjait olyan fajsúlyos zenekarokból ismerhetjük, mint az Apey & The Pea, a Grand Mexican Warlock, a Shell Beach, az ék vagy éppen a Jazzékiel. Ezt harangozza be az első dal, a Blisters, amihez koncertvideo is jészült. Premier!

A Trillion az előző lemez óta kiegészült Lee Olivér gitárossal a Like Water album már vele készült, a lemezt különben Vastag Gábor vette fel és utógondozta a Sounday Stúdióban. Az elsőként bemutatott dal címe Blisters, bár mint a szövegíró, Áron András Apey énekes-gitáros meséli (a zenét közösen jegyzik), ez nem mindig volt így: Engem meglepett, amikor Laci kérvényezte, hogy szeretne egy riffet. A dal eredeti munkacíme amúgy az volt, hogy Tales, mert van benne egy pici a Biohazard Tales From The Hard Side-jából, amit nagyon szeretünk mindketten. (nevet) Elég gyorsan kibújt belőlünk, Olivérrel ketten raktuk össze a második felét, kurvára spontán és tökéletes volt ott azonnal, abban a pillanatban.

Szabó Lac dobos ehhez ezt tette hozzá: „Ez a legutoljára elkészült dal a lemezen, néhány nappal a stúdiózás előtt még lementünk Csongrádra a félkész dalokat finalizálni, és amikor már minden megvolt, felmerült, hogy jó-jó, szuper minden, de nem kéne még egy keményebb dal a sok finomkodás mellé? És akkor leültünk és kábé 15 perc alatt összeraktuk a Blisterst. Kurva hideg volt a teremben, odakint térdig érő hó, de ettől a számtól felforrt a levegő, azonnal tudtuk, hogy ez lesz a lemez egyik csúcspontja.” Lee Olivér gitáros pedig ezt (a negyedik tag pedig természetesen Mohácsi Mátyás basszusgitáros): „Imádom a Tales-t. Vagyis Blisters-t. Tényleg az utolsókat rúgtuk már Csongrádon, amikor hipp-hopp megszületett a dal. Két napig zúgott utána a fülem, majd azonnal vettem egy pár über füldugót, szóval ennek a dalnak köszönhetem ezt is.

A videófelvétel a zenekar nyári Budapest Park-koncertjén készült. Zsoldos Dávid, a Tri-angle Productiontől rakta össze egyedül.

A Trillion a Facebookon itt található meg, lemezbemutató koncertjük pedig október 13-án lesz a Red Swamp társaságában az Akváriumban, Facebook-eseményoldal itt

a Like Water lemezbemutató további állomásai
10.12. Kecskemét, Kilele Music Café
10.26. Szeged, IH Café
11.17. Pécs, Pécsi Est
12.21. Székesfehérvár, Nyolcas Műhely


és akkor az érkező lemezt beharangozó video a koncertfelvételek mellett színfalak mögötti képekkel, a remekül elszabadult, zajos dallal:


fotó: Jakab Péter

https://recorder.blog.hu/2018/09/30/klippremier_trillion_blisters
Klippremier! Trillion: Blisters
süti beállítások módosítása